25.4 C
Chania
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026

Δυναμικό ξεκίνημα για την Περιφέρεια Κρήτης στην τουριστική έκθεση της Βιέννης

Ημερομηνία:

Υψηλή επισκεψιμότητα και ενδιαφέρουσες  επαφές με δημοσιογράφους, tour – operators αλλά και αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης  κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Ferien-Messe (12 – 15 Ιανουαρίου 2017) στη Βιέννη, με την Κρήτη να αναδεικνύεται κορυφαία στις τουριστικές προτιμήσεις των Αυστριακών.

Η «Ferien – Messe», στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 800 εκθέτες από 70 χώρες, μια από τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις και η μεγαλύτερη στην Κεντρική Ευρώπη, χαρακτηρίζεται η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Αυστρίας, με 150.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκαν από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, -παρουσία του Π/νου της Δνσης τουρισμού Νίκου Αλεξάκη,-επαφές με τουριστικούς φορείς, επαγγελματίες και εταιρείες του κλάδου, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από πλευράς Αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές συνεργασίας κατά τη φετινή χρονιά.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού που εκπροσώπησε την Περιφέρεια, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι Αυστριακοί επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο ότι είναι πιστοί υποστηρικτές της Κρήτης και εκτιμούν βαθιά όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού μας. Τα μηνύματα, όπως και από τις άλλες αγορές είναι άκρως θετικά για το ερχόμενο καλοκαίρι. Σταθερή αυξητική ροή των κρατήσεων, διψήφια ποσοστά αύξησης κρατήσεων σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη

περίοδο και επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει το βασικό “παίχτη” του καλοκαιριού στην Ανατολική Μεσόγειο. Μαζί με τους συνεργάτες μας του τοπικού ΕΟΤ σχεδιάζονται οι επόμενες στοχευμένες δράσεις στην Αυστρία και τις γειτονικές χώρες για να αξιοποιήσουμε έξυπνους τρόπους προβολής προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα από την Αυστρία προς την Κρήτη. Βασική προϋπόθεση για το παραγωγικό καλοκαίρι είναι η ηρεμία και σταθερότητα στη γειτονιά μας, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας. Πρέπει να διατηρηθεί και να αναδειχθεί περαιτέρω το πλεονέκτημα της ασφάλειας, της σταθερότητας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας. Μεγάλο στοίχημα η ποιότητα των τουριστών και τα έσοδα που θα φέρουν, αλλά και η χρονική κατανομή τους. Η περσινή χρονιά απέδειξε με αριθμούς και τα διψήφια ποσοστά αύξησης αφίξεων του Οκτώβρη και Νοέμβρη ότι η επιμήκυνση επιτυγχάνεται»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Elounda Hills: To giga – project €800 εκατ. στην Κρήτη σε τροχιά υλοποίησης

Σε φάση κατασκευαστικής επιτάχυνσης περνά το τεράστια τουριστικό έργο...

Άρειος Πάγος: Ρητή απαγόρευση τόκων επί του συνολικού κεφαλαίου για δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη

Απόφαση Αρείου Πάγου 6/2026: Απαγορεύεται ο υπολογισμός τόκων επί του συνολικού κεφαλαίου για δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη. Οδηγίες από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Στρατηγική συνεργασία ΙΤΕ και Πανεπιστημίων Κρήτης για το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο

Στρατηγική συνεργασία ΙΤΕ με Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΜΕΠΑ και Πολυτεχνείο Κρήτης για το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο. Υπογραφή συμβάσεων για ενίσχυση καινοτομίας.

Έβαλαν πρόστιμο 270.000 ευρώ σε 55χρονο επειδή άφησε 9 γατάκια – «Εγώ τόσα πήρα ολόκληρη τη ζωή μου που δούλευα»

Πρόστιμο 270.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν 55χρονο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εγκατέλειψε...