Δυο χρυσοί σκούφοι απονεμήθηκαν σε εστιατόρια του Δήμου Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για το Calypso στην Ελούντα στο ξενοδοχείο «Elounda Peninsula All Suite Hotel» και το Ocean Restaurant στο ξενοδοχείo «Daios Cove Luxury Resort».
Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, από το Αθηνόραμα απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» σε μια λαμπερή τελετή με την οποία κορυφώθηκε το φετινό σαφάρι των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων.
Calypso
Μια φίνα και κοσμοπολίτικη κουζίνα επιπέδου, εναρμονισμένη με τη γενικότερη ατμόσφαιρα του resort και διανθισμένη με ελληνικές νότες, διά χειρός του ταλαντούχου Jean-Charles Metayer, σερβίρεται τα τελευταία χρόνια στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο.
Εκτός από το, όπως πάντα, εξαιρετικό wine pairing, φέτος εκτιμήσαμε ιδιαίτερα και τα επιδόρπια, με κορυφαία την τρούφα (σε μαρέγκες και παγωτό) με κρέμα espresso και toffee καραμέλας, αναφέρουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού.
Βαθμολογία 15/20
Μοντέρνα κουζίνα
Ιδιοκτήτες: Ελλιάνα Κοκοτού , Σπύρος Κοκοτός
Σεφ: Jean-charles Metayer , Δημήτρης Κιβωτός
Ocean Restaurant
Ακόμη υψηλότερες επιδόσεις κατέγραψε φέτος το γαστρονομικό εστιατόριο του «Daios Cove», που ατενίζει τον πριβέ όρμο του πολυτελούς συγκροτήματος.
Ο ταλαντούχος Δήμος Μπαλόπουλος παρουσιάζει μια κουζίνα πολύ προσωπική, δημιουργική και σύγχρονη, η οποία χαρίζει αξέχαστα γαστρονομικά στιγμιότυπα, όπως η καραμελωμένη γκασπάτσο με φασόλια σόγιας, το φουαγκρά σε μπέρμπον με αχινό και ζελέ σταφύλι και το ορτύκι με ριζότο σιταριού και ψητά ροδάκινα.
Βαθμολογία 15,5/20
Μοντέρνα κουζίνα
Ιδιοκτήτης: Daios Cove Luxury Resort
Σεφ: Δήμος Μπαλόπουλος