23.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Δυσάρεστη πρωτιά για την Ελλάδα -Καλπάζει η ανεργία (27,4%), σύμφωνα με την Eurostat

Ημερομηνία:

Μια δυσάρεστη, αλλά αναμενόμενη, πρωτιά για την Ελλάδα, εντός της ΕΕ, καταγράφει η Eurostat για τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Ελλάδα εμφανίζει τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 27,4% και είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών – μελών.

Στην Ευρωζώνη συνολικά το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Νοέμβριο, παραμένοντας για άλλον ένα μήνα σταθερό στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου. Στην Ε.Ε.-28 η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9%.

Και στις δύο ζώνες, πάντως, τα ποσοστά σημείωσαν άνοδο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012, όταν είχαν διαμορφωθεί στο 11,8% και στο 10,8%, αντίστοιχα.

Η Eurostat εκτιμά ότι οι άνεργοι στην Ε.Ε.-28 ανήλθαν σε 26,553 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19,241 εκατομμύρια αφορούν την Ευρωζώνη.

Τα κράτη – μέλη με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας είναι η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,2%) και το Λουξεμβούργο (6,1%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στην Ελλάδα (27,4% τον Σεπτέμβριο του 2013) και την Ισπανία (26,7%).

Πηγή: iefimerida.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με...