15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τις πρωτοφανείς δηλώσεις Γιουνκέρ για το Αιγαίο

Ημερομηνία:

Δυσαρέσκεια για τις πρωτοφανείς και προκλητικές δηλώσεις Γιουνκέρ για το Αιγαίο υπάρχει στο Μαξίμου, την ώρα που η Ελλάδα επιχειρεί να αντιμετωπίσει με ίδιες δυνάμεις το τεράστιο κύμα των προσφύγων που καταφθάνει στα νησιά.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν για τη διαπραγμάτευση, αναμένεται να εκφράσει και την ενόχλησή του για τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ότι «δεν θα τσακωνόμαστε για 10 μίλια θαλάσσιου πλάτους στο Αιγαίο», θέτοντας εκ νέου το αίτημα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται προβληματισμένος για τη στάση που εξακολουθεί να τηρεί η Ευρώπη στο προσφυγικό, και μάλιστα η τα ανώτατα ευρωπαϊκά κλιμάκια, καθώς εκτιμάται ότι επιχειρούνται συμμαχίες μέσω της εκμετάλλευσης του προβλήματος,  αδιαφορώντας για λύση στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει και τη Γερμανία προ των ευθυνών της, ενώ θα ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για τριμερή συνάντηση με Μέρκελ καιΕρντογάν εάν δεν εισακουστεί το αίτημα για συμμετοχή της Τουρκίας σε μια Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Πάγια θέση της Αθήνας είναι να ταυτοποιούνται οι πρόσφυγες σε τουρκικό έδαφος και από εκεί να γίνεται η μετγκατάστασή τους, καθώς -όπως τονίζουν- η πόρτα της Ευρώπης είναι στην Τουρκία, ενώ η Ελλάδα είναι η αρχή της Ευρώπης.

Τα τελευταία 24ωρα, μετά τη φιέστα του αεροδρομίου, στο κυβερνητικό επιτελείο έγινε αντιληπτό ότι η ωραιοποίηση του προβλήματος στα ελληνικά νησιά δεν βοηθά στην εξεύρεση λύσης. Παράλληλα, αναγνωρίζεται ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να δράσει ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές λύσεις. Για τον λόγο αυτό επιχειρείται η συνεργασία της κυβέρνησης με τους αρμόδιους περιφερειάρχες, τον κρατικό μηχανισμό και την Εκκλησία, για να «κυκλώσουν» το πρόβλημα των προσφύγων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...