19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δυσοίωνες προβλέψεις και από τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Ν. Τζανάκη: “Να παρθούν γενικά μέτρα απαγόρευσης φαινομένων υπερμεταδοτικότητας”

Ημερομηνία:

Αρνητικές οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας και από τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Νίκο Τζανάκη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του:

“Μετά από αρκετό καιρό και αφού έχουμε διανύσει 1 σχεδόν μήνα με κανονική ζωή και τουρισμό αναρτώ την επιδημιολογική εικόνα με την δική ματιά…. Το γράφημα αριστερά παριστάνει την αθροιστική επίπτωση των εγχώριων και εισερχομένων κρουσμάτων. Τι δείχνει κατά τη γνώμη μου:

1. Τις πρώτες 15 ημέρες επικρατούν τα εισερχόμενα κρούσματα.

2. Μετά τις πρώτες 15 ημέρες οι καμπύλες διασταυρώνονται με τα εγχώρια να επικρατούν συντριπτικά.

3. Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζονται και από το γράφημα δεξιά που παριστάνει το χρόνο διπλασιασμού των κρουσμάτων που ξεκίνησαν την πρώτη βδομάδα με τα εισερχόμενα να έχουν doubling time 1.8 & τα εγχώρια 2.8 ημέρες αλλά την τελευταία εβδομάδα να αυξάνει εξαιρετικά ικανοποιητικά αυτός των εισερχομένων που είναι πλέον 29 μέρες ενώ αυξημένος αλλά όχι ικανοποιητικά είναι και ο doubling time των εγχώριων κρουσμάτων (13 μέρες).

Ποιά είναι η εξήγηση:

Τα εισερχόμενα κρούσματα ήταν η αιτία της αυξημένης μεταδοτικότητας αρχικά. Αυτό πιθανότατα αντιμετωπίστηκε κυρίως λόγω των μέτρων στα σύνορα με τους Βαλκάνιους αλλά και στις υπόλοιπες πύλες εισόδου και την απομόνωση των θετικών. Εκείνο που δεν πήγε καθόλου καλά είναι η μεταδοτικότητα των εγχώριων κρουσμάτων καθότι δεν περιστέλλεται αποτελεσματικά…. Μεγάλο πρόβλημα στην εγχώρια μεταδοτικότητα αποτελούν επισκέπτες ή μετανάστες (Βαλκάνιοι, Ρουμανία, Ρωσία κλπ) οι οποίοι έχουν δυνητικά μεγάλο δυναμικό συγχρωτισμού.

Το φαινόμενο εξάπλωσης αποδεικνύεται και από την αύξηση των νοσηλευομένων με την λοίμωξη στα νοσοκομεία…. Ανάγκη μεγάλη να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όλοι μας τα ατομικά μέτρα ευθύνης μας αλλά και να παρθούν γενικά μέτρα απαγόρευσης φαινομένων υπερμεταδοτικότητας (πάρτυ, πανηγύρια, αγώνες κλπ)….. προσωπικά θα πρότεινα 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα σε όλους που προέρχονται από βαλκανικές/ανατολικές χώρες….. διαφορετικά δεν θέλει πολύ να δούμε άλλα πράγματα”

Τζανάκης γράφημα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...