14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Δυσφορία Τσίπρα για Ζωή: Τι έγινε στο ραντεβού του Μαξίμου

Ημερομηνία:

Προσωρινή ανακωχή, με εμφανή δυσφορία και προειδοποιητικά μηνύματα Τσίπρα, έβγαλε η συνάντηση των δυόμισι ωρών του πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μαξίμου.

Το ραντεβού έγινε κατόπιν αιτήματος της Προέδρου της Βουλής και στον απόηχο της νέας, ηχηρής διαφοροποίησής της χθες επί της συμφωνίας με τους πιστωτές και των επιλογών της κυβέρνησης – μιας διαφοροποίησης, που επισφραγίστηκε με το δεύτερο «Όχι» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων και με τις παράλληλες επιστολές της προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στην συνάντηση ο πρωθυπουργός εξέφρασε «προβληματισμό» και είπε στην πρόεδρο της Βουλής ότι η στάση της προκαλεί «θεσμική δυσαρμονία».

«Ο πρωθυπουργός», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου» και της «εξέφρασε  τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας».

Το μήνυμα Τσίπρα έρχεται μετά τη δημόσια δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν είναι στις προθέσεις της να παραιτηθεί» και στη σκιά των βολών και προτροπών χθες στη Βουλή, από βουλευτές της ΝΔ όπως ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της.

Η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου, πάντως, φεύγοντας από το Μαξίμου επεσήμανε ότι με τον πρωθυπουργό την συνδέουν «δεσμοί συντροφικότητας» και τόνισε την «κοινή δέσμευση» και των δύο «υπέρ των δικαίων του λαού και της ενότητας και συνοχής της Αριστεράς».

Όπως υποστήριξε είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μια ειλικρινή συζήτηση για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από το κοινοβούλιο «για τη θωράκιση της δημοκρατίας». «Εξέθεσα εκείνα που κατά την άποψή μου αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση κυρίως με την άμυνα της χώρας στο ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε.

«Είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών με ειλικρίνεια ακόμα και με διαφορετικές προσεγγίσεις να μιλούν με ευθύτητα» κατέληξε.

tvxs.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...