21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Δωρεάν Θερινές Προβολές ταινιών στο Κοντομαρί

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, την NEO Films, την CINEDOC,το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας, το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας αλλά και τη CINOBO διοργανώνουν δωρεάν θερινές προβολές ταινιών στο Κοντομαρί κάθε Τετάρτη στις 21:30 το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα

Οι θερινές προβολές ταινιών μπορούν να αγκαλιάσουν όλα εκείνα τα μυρωδικά βραδινά του παρελθόντος, να συνδέσουν διαφορετικές γενιές, να συνδέσουν ανθρώπους με διαφορετική γλώσσα, με διαφορετική κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική αφετηρία.

Επιστέγασμα των θερινών πολιτιστικών δράσεων 

Το καλοκαίρι του 2023 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί αναβιώνει το θερινό σινεμά και όλα τα συναισθήματα που διέπουν μια προβολή ταινίας κάτω από τα αστέρια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών. Η ελεύθερη είσοδος των ταινιών έχει ως στόχο να πραγματοποιούνται όλο και πιο συχνά προβολές, οι οποίες αντί για οικονομικό κέρδος θα έχουν την συναισθηματική αναζωογόνηση των θεατών.

Παλαιότερα 

Το θερινό σινεμά αποτελούσε ένα βασικό τόπο συνάντησης σε κάθε μέρος σε όλη την Ελλάδα. Ιστορικά το χωριό μας δεν διέθετε κάποιο παραδοσιακό σινεμά αλλά διέθετε άλλους χώρους ως στέκια για τους γηγενείς. Πλέον, τα χρόνια κύλισαν και σήμερα το Κοντομαρί ψάχνει καινούργιους τόπους για να απευθυνθεί στο κόσμο, για να περπατήσουν στα σοκάκια του χωριού ξανά μικροί & μεγάλοι. Έτσι, το θερινό σινεμά δημιουργείται ως ένα αλλοτινό στέκι.

Σύνδεση το χθες και το σήμερα 

Η σημερινή κοινωνία δεν έχει πολλά χρώματα, δεν επιθυμεί φρέσκιες πλατείες με δρώμενα, δεν χρειάζεται τα ραντεβού, δεν μιλά με τους μεγάλους και δεν χαμογελά με τα παιδιά. Αυτά ακριβώς τα συστατικά επιθυμούμε να έχει το Cinema all’ aperto στο Κοντομαρί. Αγωνιούμε να διατηρήσουμε συνήθειες του παρελθόντος με ανθρώπους να δίνουν ραντεβού στη πλατεία του χωριού τους κάθε εβδομάδα, όπως συνέβαινε στα στενά και τις γειτονιές του παρελθόντος ανά το κόσμο.

Ραντεβού 

Κάθε Τετάρτη λοιπόν δίνουμε ραντεβού στη πλατεία του χωριού δίπλα στην αίθουσα του Συλλόγου μας, από τις 21 Ιουνίου 2023 μετά τις 20:00μμ για street food γεύσεις και παρέα, ενώ στις 21:30 θα ξεκινούν οι προβολές.

Αυτή τη Τετάρτη προβάλλονται δύο ντοκιμαντέρ από το πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης:

΄΄ Στο μυαλό του Ηράκλειτου΄΄, Ελισάβετ Λαλουδάκη και Μάσιμο Πιτσόκαρο (26 min)

΄΄Στον Ουρανό του τίποτα με ελάχιστα΄΄, Χρήστος Ανδριανόπουλος (70 min)

*Πριν και παράλληλα με τη προβολή θα υπάρχει φρέσκο και βουτυράτο ποπ-κορν, ασιατικά ψωμάκια ατμού με τηγανιτό κοτόπουλο και άφθονη μπύρα.

Είσοδος δωρεάν  

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...