19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών από το σχολείο ΑΤΑΞΗΑ στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Ημερομηνία:

Το σχολείο ΑΤΑΞΗΑ συνεχίζει και φέτος τα αλληλέγγυα μαθήματα ξένων γλωσσών που φιλοξενούνται στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών.

Το Σχολείο «Αταξήα» είναι μια πρωτοβουλία από  το Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών για τη δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και ισπανικών, τούρκικων, αραβικών και αγγλικών για όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε άλλες κουλτούρες και γλώσσες. Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο του Στεκιού (Χ.Νταλιάνη 5).

Οι διδάσκοντες είναι εθελοντές εκπαιδευτικοί, φοιτητές και όποιος/-α θέλει να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Κάθε σχολική χρονιά αρχίζει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο. Οι μαθητές δεν απαιτείται να διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την ανάγκη μας για συλλογική δράση και οργάνωση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και ελεύθερης προσφοράς που δεν βασίζεται στους κανόνες της αγοράς. Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, προσπαθώντας να τους εξοπλίσουμε με τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, διοργανώνουμε μαθήματα αγγλικών, ισπανικών, ιταλικών.

Αντάλλαγμα σε όλα αυτά είναι η προσφορά, των ανθρώπων που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα, στη φροντίδα του χώρου!

Οι εγγραφές στα μαθήματα θα διεξαχθούν από 5-13  Νοεμβρίου, καθημερινά-εκτός Κυριακής- 10.00-14.30 και 19.30-22.00 στην Terra Verde (Χατζ. Νταλιάνη 5)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...