24.8 C
Chania
Thursday, June 27, 2024

Δωρεάν σεμινάρια στην Βιολογική Κτηνοτροφία στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ένας κύκλος σεμιναρίων Βιολογικής Κτηνοτροφίας διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ρέθυμνο. Τα δωρεάν μαθήματα απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, άνεργους γεωτεχνικούς και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με αυτή τη περιβαλλοντικά φιλική μέθοδο παραγωγής.

Η εκπαίδευση θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο πλαίσιο της βιολογικής κτηνοτροφίας, όπως:
– Πιστοποίηση της βιολογικής ζωικής παραγωγής,
– Διαχείριση ζωικού κεφαλαίου,
– Συστήματα διατροφής & στέγασης
– Κανόνες ασφάλειας & υγιεινής

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να αποκτηθεί μια ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση πάνω στις βιολογικές μεθόδους ζωικής παραγωγής εναρμονισμένη με τις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς και ταυτόχρονα βιώσιμη αγροτική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.

Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, θα ξεκινήσουν την 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και θα περιλαμβάνουν ώρες διδασκαλίας, εκπαιδευτικές επίσκεψεις σε βιολογικές μονάδες του νομού Ρεθύμνου καθώς και χρήση διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως (e-learning) μαθημάτων.
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το ΜΑΙΧ, ενώ δύο από αυτούς θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε Πρόγραμμα ανταλλαγής & Εκπαίδευσης στο εξωτερικό (Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες – http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=el)
Οι εγγραφή στα μαθήματα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες & εγγραφή:
-Βασίλης Γκισάκης (Γεωπόνος – ΜΑΙΧ):
Email: gisakis@maich.gr, τηλ.: 6946 861 565

-Αλέξανδρος Στεφανάκης (Κτηνίατρος):
Τηλ.: 6974 091 314

Τα πιλοτικά μαθήματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου Δια Βίου Μάθησης Livorg, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Έργο έχει διάρκεια δύο ετών και συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Εσθονία και Πολωνία και Ελλάδα (ΜΑΙΧ)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κι εμείς χορεύαμε με χορηγία των οχτρών!

Της Κατερίνας Κορρέ Μοιάζει απίστευτο. Κι όμως... Στο Αρκάδι, σε απόσταση...

22 ακόμα μετανάστες έφτασαν στη Γαύδο

Με τις μεταναστευτικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες στη νότια...

Ρέθυμνο: Παρουσιάστηκε η βιογραφία του αγωνιστή κομμουνιστή καπετάν Σφακιανού

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος...