18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Δωρεάν self tests σε εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων – Στον «αέρα» οι καθηγητές στα φροντιστήρια

Ημερομηνία:

Δωρεάν τα self test σε εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας – Στον «αέρα» και πάλι εκπαιδευτικοί σε κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια και απογευματινά τμήματα

Τα δωρεάν self test που διατίθενται στα φαρμακεία για την προσέλευση στο σχολείο από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου δίνονται σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων απαντά το υπουργείο Παιδείας, αφήνοντας ξανά στον «αέρα» τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα φροντιστήρια, αλλά και τα απογευματινά τμήματα των ιδιωτικών σχολείων, καθώς δεν υπάρχει σχετική διευκρίνιση.

Η απάντηση έρχεται μετά από πλήθος αντιδράσεων εκπαιδευτικών και καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ, παρολαυτά φαίνεται ότι ακόμα και τώρα πλήθος και καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη, ασχέτως αν έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό ή όχι.

ΟΙΕΛΕ: Χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν πρόσβαση σε self tests

Νωρίτερα, η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε ότι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΙΕΚ και στις προαιρετικές απογευματινές δράσεις των ιδιωτικών σχολείων και λοιποί εργαζόμενοι (γραμματείς, οδηγοί, συνοδοί) στις μονάδες αυτές που μέχρι στιγμής δεν έχουν περιληφθεί στην κυβερνητική ρύθμιση για τα δωρεάν εβδομαδιαία self tests.

Ήδη τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα τη λειτουργία τους, ενώ οι υπόλοιπες μονάδες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.

«Αν στους εκπαιδευτικούς που προαναφέρθηκαν προσθέσουμε τους εκπαιδευτικούς στα εκτός ρύθμισης Κέντρα Μελέτης, στα ΚΔΒΜ κ.λπ., υπολογίζουμε ότι πάνω από 80.000 διδάσκοντες και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι που υποστηρίζουν τις μονάδες προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους χωρίς τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου. Τούτο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, διότι στις ιδιωτικές αυτές μονάδες φοιτούν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και σπουδαστές και ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Η ΟΙΕΛΕ είχε στείλει σχετική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, ωστόσο, επειδή δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση και καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από την επανέναρξη λειτουργίας πολλών δομών εκπαίδευσης, αποστείλαμε επείγουσα επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, καλώντας τον να παρέμβει άμεσα για να λυθεί ένα ζήτημα που θεωρούμε πως αποτελεί, λόγω του αριθμού των εμπλεκόμενων, μείζον θέμα δημόσιας υγείας» τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

alfavita.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ