15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Δόμνα Μιχαηλίδου: Προς απόλυση οι υπάλληλοι δομών που αρνούνται εμβολιασμό μετά την υποχρεωτική άδεια – Mόλις 43% έχει εμβολιαστεί

Ημερομηνία:

Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα έδωσε το πρωί της Τετάρτης η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενη σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων.

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…», πρόσθεσε μιλώντας στο OPEN.

Η υφυπουργός Εργασίας δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%, Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται», τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τέλος, σχετικά με τα συνεχή κρούσματα σε κατασκηνώσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν.

«Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξει η λειτουργία τους και μέσα στον Αύγουστο», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...