19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Δύο ξενοδοχεία από την Κρήτη στα ξενοδοχεία της Ελλάδας με κατάλληλες υποδομές για ΑμεΑ

Ημερομηνία:

H Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή για τους όμορφους προορισμούς της και κάθε χρόνο αποτελεί επιλογή για εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο. Ο τουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της ανάπτυξής της χώρας· τί συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που ο τουρισμός αφορά σε άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ); Υπάρχουν περιορισμοί και ποιοί είναι αυτοί; Απαντήσαμε στα βασικά ερωτήματα στο άρθρο «Ελλάδα & Τουρισμός για ΑμεΑ: Η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα όλων». Όσον αφορά στη διαμονή, κάναμε την έρευνά μας και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για ΑμεΑ στην Ελλάδα.

Alkyon Resort Hotel & Spa, ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

To ξενοδοχείο Alkyon Resort Hotel & Spa διαθέτει έξι (6) δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες και προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Το 2014, το Alkyon Resort Hotel & Spa έλαβε Πιστοποιητικό Προσβασιμότητας (ACCESSIBILITY PASS®) για Άτομα με Αναπηρία όρασης και νόησης, ενώ παράλληλα τα στελέχη και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση πελατών με ανάγκες προσβασιμότητας, από τους οποίους 11 άτομα πιστοποιήθηκαν με τα ACCESSIBILITY Certifications for Professionals in Hotel Management, Hotel Guest Services και Hotel Housekeeping & Facilities Services, ανάλογα με την ειδικότητά τους.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις παροχές των δωματίων για ΑμεΑ:

alkyon paroxes amea pinakas

Corfu Mare Hotel, ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Corfu Mare Hotel είναι ένα μοντέρνο ξενοδοχείο χτισμένο με βάση την Κερκυραϊκή αρχιτεκτονική, διπλά στη θάλασσα, πολύ κοντά στην πόλη της Κέρκυρας. Διαθέτει δυο (2) πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια για ΑμεΑ, με όλες τις σύγχρονες παροχές και μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα. Το μπάνιο είναι ειδικά διαμορφωμένο με προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, που θα κάνουν τη διαμονή σας ακόμα πιο άνετη και ευχάριστη. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν ράμπες για εύκολη πρόσβαση από το παρκινγκ μέχρι την είσοδο, τη ρεσεψιόν, τα μπάνια, το μπαρ, το εστιατόριο, καθώς και τον εξωτερικό χώρο κοντά στην πισίνα.

Corfu Mare collage ξενοδοχεια αμεα ελλαδα

Elefsina Hotel, ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Το Ξενοδοχείο Elefsina Hotel είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα (δωμάτια, κοινόχρηστοι χώροι, αίθουσες εκδηλώσεων, χώρος πισίνας, parking κτλ). Εξαίρεση αποτελεί το εποχιακό εστιατόριο που βρίσκεται στο Roof Garden του ξενοδοχείου. Οκτώ από τα 83 δωμάτια του ξενοδοχείου, είναι επιπλωμένα και εξοπλισμένα ειδικά για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου, υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που έχει πιστοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο παρελθόν, το Elefsina Hotel έχει φιλοξενήσει Εθνικές Ομάδες Παραολυμπιακών αγώνων, οι οποίες έμειναν πλήρων ικανοποιημένες.

ξενοδοχεια αμεα ελλαδαElysium Resort & Spa, ΡΟΔΟΣ

Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa είναι προσβάσιμοι με αναπηρικό αμαξίδιο: η υποδοχή, τα μπαρ, τα εστιατόρια. Το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, το spa και το γυμναστήριο περιλαμβάνουν τουαλέτα για ΑμεΑ. Στο χώρο της πισίνας και της παραλίας διατίθενται ειδικές ξαπλώστρες. Στην παραλία υπάρχουν ξύλινοι διάδρομοι που οδηγούν στη θάλασσα. Η πρόσβαση στην πισίνα και στην παραλία υποβοηθάται μέσω της ειδικά σχεδιασμένης αναπηρικής καρέκλας που λειτουργεί με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη του ξενοδοχείου.

Το Elysium Resort & Spa διαθέτει δέκα (10) δωμάτια κατάλληλα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, οκτώ (8) Deluxe δωμάτια με θέα στη θάλασσα και δυο (2) Deluxe δωμάτια με θέα στο βουνό. Τα δωμάτια διαθέτουν: μεγάλη πόρτα εισόδου (95 εκατοστά), ευρύχωρο δωμάτιο (περίπου 38 τ.μ.) για την εύκολη κίνηση του αναπηρικού αμαξιδίου, ύψος στρώματος: 80 εκατοστά, χρηματοκιβώτιο και μπαρ στο ύψος του αναπηρικού αμαξιδίου.

WC για ΑμεΑ:

"google ad"

  • Μεγάλες πόρτες WC (95 εκατοστά)
  • Χειρολαβές και στις δύο πλευρές της τουαλέτας (ύψος τουαλέτας: 40 εκατοστά)
  • Χειρολαβές στο ντουζ, πέντε δωμάτια διαθέτουν καμπίνα ντους
  • Νιπτήρας με χώρο για αναπηρική καρέκλα κάτω και τις ειδικά σχεδιασμένες βρύσες (Ύψος νιπτήρα: 70 εκατοστά)

Eria Resort, ΧΑΝΙΑ

Το Eria Resort έχει σχεδιαστεί εκ θεμελίων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που εγγυώνται την άνετη και ασφαλή διαμονή των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αποτελεί μια πρότυπη μονάδα, υποδειγματική σε σύλληψη και λειτουργία, τόσο σε πανελλήνιο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο παραθαλάσσιο ιστορικό χωριό του Μάλεμε, στο νομό Χανίων της Κρήτης· μια περιοχή απολύτως προσπελάσιμη από αναπηρικά αμαξίδια. Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου είναι πλήρως προσπελάσιμοι από άτομα με κινητικές δυσκολίες. H προσεγμένη διαμόρφωση και διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και η φιλόξενη, ζεστή ατμόσφαιρα του Eria Resort εγγυώνται μια άνετη και ευχάριστη διαμονή για άτομα με ειδικές ανάγκες, τις οικογένειες και τους συνοδούς τους.

ξενοδοχεια ΑμεΑ ελλαδα

Galaxy Hotel Herakleion, ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αν επισκεφτείτε το Ηράκλειο μπορείτε να μείνετε στο πολυτελές ξενοδοχείο Galaxy Hotel Herakleion. Διαθέτει ένα δωμάτιο για ΑΜΕΑ (με προσβάσιμη τουαλέτα), καθώς και κοινόχρηστες τουαλέτες για ΑΜΕΑ, ράμπες πρόσβασης ή/και επίπεδες επιφάνειες για εύκολη πρόσβαση σε πολλούς από τους κοινοχρήστους χώρους και τους συνεδριακούς μας χώρους.

Novotel Athens, ΑΘΗΝΑ

Το ξενοδοχείο Novotel Athens είναι ένα μοντέρνο ξενοδοχείο πολύ κοντα στο κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει πέντε (5) πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια για ΑμεΑ. Τα συγκεκριμένα δωμάτια είναι στα 22μ² με πόρτα εισόδου στα 76,0 cm και διαθέτουν ένα διπλό κρεβάτι και ειδικά διαμορφωμένο μπάνιο για τις ανάγκες του πελάτη ωστε να παρέχουν άνετη και ευχάριστη διαμονή. Στο NOVOTEL ΑΘΗΝΩΝ υπάρχουν ράμπες για εύκολη πρόσβαση απο την είσοδο του ξενοδοχείου μέχρι το παρκινγκ, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι, εστιατόριο-μπαρ και όλες οι αίθουσες συνεδριάσεων είναι προσβάσιμοι και διαθέτουν κοινόχρηστη τουαλέτα για ΑμεΑ. Εξαίρεση αποτελεί ο χώρος της πισίνας στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου για την πρόσβαση αναπηρικού αμαξιδίου. Το Novotel Athens είναι πιστοποιημένο με ACCESSIBILITYPASS® για άτομα με αναπηρίες: όραση, ακοή, και νόηση, ενώ σε όλα τα τμήματα του ξενεοδοχείου υπάρχει πιστοποιημένο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

collage novotel athens ξενοδοχεια αμεα ελλαδα

Xenia Ouranoupolis, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τα ξενοδοχεία Xenia Ouranoupolis & Alexander the Great ανήκουν στην οικογένεια ξενοδοχείων P.A.P Corp. Η P.A.P Hotels είναι από τις πρώτες εταιρίες που ασχολήθηκαν ενεργά με το θέμα των AμεA και είναι κάτοχοι του ACCESSIBILITYPASS® για τα δυο παραπάνω ξενοδοχεία. Το Alexander the Great Beach Hotel βρίσκεται στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής και το Xenia Ouranoupolis στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Το Alexander the Great Beach Hotel είναι πιστοποιημένο για την προσβασιμότητά του προς άτομα με αναπηρία κίνησης, όρασης και νόησης και το Xenia Ouranoupolis για την προσβασιμότητά του προς Άτομα Με Αναπηρία όρασης και νόησης. Επιπρόσθετα, τα ξενοδοχεία της εταιρίας συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια Europe for All και είναι διαπιστευμένα Ξενοδοχεία για ΑμεΑ. Η P.A.P Hotels ήταν η πρώτη ξενοδοχειακή εταιρία στην Ελλάδα που εφάρμοσε το σύστημα εκπαίδευσης ξενοδοχειακού προσωπικού Happy Tourist.

Xenia Ouranoupolis ξενοδοχεια αμεα ελλαδα

Alexander the Great Beach Hotel, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

alexanderthegreatbeachhotel 1 ξενοδοχεια αμεα ελλαδα

trivago.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...