21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δύο συλλήψεις στα Ανώγεια από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την ΕΚΑΜ – Τσιγαριλίκια για … ρεκόρ τσάκωσαν οι αρχές

Ημερομηνία:

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 600 γραμμάρια κάνναβης, σχεδόν 500 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης και κινητά τηλέφωνα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση  με άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε χθες στα Ανώγεια με “φόντο” υπόθεση ναρκωτικών.

Ένας 44χρονος Ανωγειανός είχε τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση, καθώς σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης, διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως στο Ηράκλειο.

Ο άνδρας, που απασχολεί για πρώτη φορά, συνελήφθη και μάλιστα πάνω του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών αλλά και τσιγαριλίκια σε … αριθμό ρεκόρ (475!), ενώ συνελήφθη και ένας 48χρονος, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν όλα τα ευρήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 48χρονος διακινούσε και ο 44χρονος τον τροφοδοτούσε με ποσότητες ναρκωτικών. Θεωρείται, μάλιστα, ότι κι ο 48χρονος, από την πλευρά του, είχε το δικό του πελατολόγιο. Η τελευταία ποσότητα που ο 44χρονος μετέφερε στον 48χρονο εικάζεται πως ήταν τα 610 γραμμάρια κάνναβης, και με τη σειρά του ο 48χρονος έστριβε τα τσιγαριλίκια και έτοιμα, σε πακέτα των “12” τα διακινούσε.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με την συνδρομή του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 44χρονος να μεταβαίνει στο σπίτι του 48χρονου σε περιοχή του Ηρακλείου, κρατώντας μια σακούλα.

Κατά την αποχώρηση του με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.690 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών και κινητό τηλέφωνο.

ναρκωτικά

Η παρακολούθηση συνεχίστηκε, εστιάζοντας στο σπίτι, από όπου λίγη ώρα αργότερα βγήκε ο 48χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, όπου η μυρωδιά της κάνναβης είχε “ποτίσει” κάθε τετραγωνικό της κατοικίας, βρέθηκαν τα τσιγαριλίκια, με τους αστυνομικούς τους ίδιους να μην έχουν “ξαναπετύχει” … τέτοιο αριθμό! Ακολούθησε επιχείρηση στο σπίτι του 44χρονου στα Ανώγεια, όπου μετέβησαν 7 υπηρεσιακά τζιπ της ΕΛ.ΑΣ.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 610 γραμμάρια κάνναβης,
  • 475 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης τα οποία βρίσκονταν έτοιμα προς πώληση,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν, σήμερα, στον Εισαγγελέα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...