15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Δύσκολες για την πορεία της πανδημίας” οι επόμενες μέρες στην Κρήτη: “Δεν χρειάζεται πανικός αλλά απαιτείται η αδιαπραγμάτευτη συμμόρφωσή μας με τα μέτρα”

Ημερομηνία:

“Δύσκολες” – σε ο,τι αφορά την πορεία της πανδημίας- χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες η διοικητρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδακη, στο περιθώριο της συνάντησής της με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, στη Λότζια.

“Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή” είναι η βασική σύσταση της και εν όψει Δεκαπενταύγουστου. “Θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας, να μην αποκλίνουμε από αυτά”.

Οι βασικές παράμετροι που μας διασφαλίζουν είναι τρεις: Χρήση μάσκας, κοινωνική απόσταση και συχνό πλύσιμο των χεριών.

“Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχρωτιζόμαστε. Θα πρέπει να διασφαλίζουμε τον εαυτό μας για να διασφαλίζουμε και τους γύρω μας” υπενθύμισε η κ. Μπορμπουδακη, που ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που πραγματοποιήσαμε για προληπτικούς λόγους, είχαμε όλα τα δείγματα αρνητικά. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την διοίκηση και με τον διευθυντή της Κλινικής”.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων στα μέσα ατομικής προστασίας, σημειώνοντας πως “χτίζουμε απόθεμα ασφαλείας για τους επόμενους μήνες. Δεν δημιουργήθηκε εξαρχής καμία έλλειψη. Αυτό το διασφαλίσαμε κι εμείς ως Υγειονομική Περιφέρεια. Είχαμε συνεχή προμήθεια από την Κεντρική αποθήκη του Υπουργείου. Προχωρούμε τις επόμενες μέρες και σε συμβασιοποίηση για να έχουμε συμβάσεις ώστε να προμηθευτούμε και άλλα μέσα ατομικής προστασίας”.

Η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε και στην “σημαντική προσπάθεια” που έχει γίνει “όλους τους προηγούμενους μήνες και σε επίπεδο πρωτοκόλλων και σε επίπεδο εκπαίδευσης από τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων. Οι υγειονομικοί μας γνωρίζουν πολύ καλά πώς θα χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας”.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις εικόνες συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές, το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αρκέστηκε να πει: “Η ατομική ευθύνη δεν είναι για να φύγει η ευθύνη από τους κρατικούς φορείς ή για να μην έχει ευθύνη η Υγειονομική Περιφέρεια ή τα συναρμόδια Υπουργεία. Η ατομική ευθύνη μπαίνει στο σημείο που καθένας από εμάς πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα, εμείς οφείλουμε και κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι: να είμαστε σε ετοιμότητα, σαν Υγειονομική Περιφέρεια και να παρέχουμε τις Υπηρεσίες όταν υπάρχει ανάγκη”.

Λαμπρινός: «Φοράμε μάσκα για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους»

Δήμαρχος Ηρακλείου Λένα Μπορμπουδάκη

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται και στην Κρήτη, ωστόσο όπως συζητήσαμε και με την κ. Διοικήτρια, δεν χρειάζεται πανικός αλλά απαιτείται  σίγουρα η αδιαπραγμάτευτη συμμόρφωσή μας με τα μέτρα ατομικής προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί: φοράμε μάσκα, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, τηρούμε τις αποστάσεις, πλένουμε συχνά και σχολαστικά  τα χέρια μας. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.  

Στον Δήμο παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση, διεξάγουμε αυστηρούς ελέγχους και, πάντα σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς  είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο απαιτηθεί στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας».

“Χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται ατομική ευθύνη στον υψηλότερο βαθμό – ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Στον Δήμο Ηρακλείου είμαστε ξανά σε ετοιμότητα. Νομίζω ότι θα πάμε καλά και θα αντιμετωπίσουμε τον κάθε κίνδυνο”, επεσήμανε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη. 

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ