15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δ. Πατέλης στο ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων Regnum: Η ΕΕ έβλαψε την Ελλάδα – Να συμμαχήσουμε με Ρωσία και BRICS

Ημερομηνία:

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ επιδεινώνεται πολύ, για αυτό τον λόγο το ελληνικό κράτος χρειάζεται να διαφοροποιήσει τις εξωτερικές της σχέσεις, υποστηρίζει στο ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Regnum ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης Δημήτρης Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή τη διαφοροποίηση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη σχέσεων με τις χώρες BRICS και ιδιαιτέρως με τη Ρωσία.

«Πρέπει να ψάξουμε εναλλακτικές στη στήριξη (της Ελλάδας) σε διεθνές επίπεδο. Η επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία πρέπει να είναι πολυδιάστατη: τόσο σε οικονομικό, όσο σε πολιτικό και στρατιωτεχνικό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Πατέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, δεν μπορεί να πει κάποιος με ευκολία ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα μέλος της ΕΕ η οποία είναι στην πραγματικότητα «ο κύριος εχθρός» της χώρας, διότι είναι «παράλογη». Η Ελλάδα «θα πρέπει να διαφοροποιήσει πραγματικά την προσέγγισή της και να πάρει μέτρα πιο αποφασιστικά για την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία, όπως επίσης και με τις άλλες χώρες BRICS» πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης υποστήριξε ότι η ΕΕ «έβλαψε στρατηγικά τον λαό μας». «Ως αποτέλεσμα αυτής της ένωσης, όλα τα στοιχεία της οικονομίας μας είχαν παραμορφωθεί, καθιστώντας αδύνατη μια ανεξάρτητη ανάπτυξη της χώρας» υποστήριξε ο κ. Πατέλης.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...