18.8 C
Chania
Friday, October 18, 2024

Είδος προ εξαφάνιση οι Έλληνες τουρίστες σε Κρήτη, Ιόνιο και Αιγαίο

Ημερομηνία:

Ως… είδος που τείνει προς εξαφάνιση μπορούν να χαρακτηριστεί η παρουσία των Ελλήνων τουριστών σε 3 περιφέρειες της Ελλάδας για το 2023, με την αναλογία των ξένων επισκεπτών σε Κρήτη, Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο να ξεπερνά το 90%.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Eurostat, σε 58 περιφέρειες από τις 231 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των αλλοδαπών τουριστών ήταν υψηλότερος από αυτόν που καταγράφηκε για τους εγχώριους τουρίστες.

Η σχετική σηµασία των αλλοδαπών τουριστών ήταν ιδιαίτερα υψηλή σε 7 δηµοφιλείς προορισµούς διακοπών που αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από 9 στις 10 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύµατα: οι ελληνικές νησιωτικές περιοχές της Κρήτης (94,6%), του Ιονίου (93,6%) και του Νοτίου Αιγαίου (92,0%), η Μάλτα (93,1%), η Γιάντρανσκα Χρβάτσκα στην Κροατία(92,5%), η Κύπρος (90,8%) και το Τιρόλο στην Αυστρία (90,7%).

Συνολικά, για το 2023 ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τουρισμό έχει ανακάμψει πλήρως από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, με άρση των περιορισμών για όλους τους προορισμούς.

Οι 3 περιφέρειες της ΕΕ με τον υψηλότερο αριθμό διανυκτερεύσεων από ξένους τουρίστες ήταν οι ισπανικές νησιωτικές περιφέρειες των Κανάριων (83,2 εκατομμύρια) και των Βαλεαρίδων Νήσων (61,7 εκατομμύρια) και η κροατική Γιάντρανσκα Χρβάτσκα (80,8 εκατομμύρια). Οι τρεις αυτές περιοχές αντιπροσωπεύουν το 16,4% των συνολικών διανυκτερεύσεων που πραγματοποίησαν οι αλλοδαποί στην ΕΕ.

Εκτός από αυτές τις 3, στις 10 πρώτες περιφέρειες με τις υψηλότερες τιμές περιλαμβάνονται οι ισπανικές περιφέρειες της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας, δύο νησιωτικές περιφέρειες της Ελλάδας (Νότιο Αιγαίο, Κρητη), η γαλλική πρωτεύουσα Ιλ ντε Φρανς, το Βένετο στην Ιταλία και το Τιρόλο στην Αυστρία, αντίστοιχα. Οι 10 κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο (37,6%) των ξένων διανυκτερεύσεων στην ΕΕ το 2023.

Το 2023, οι 3 περιφέρειες της ΕΕ με τον υψηλότερο αριθμό διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα από εγχώριους τουρίστες θα βρίσκονται όλες στη Γαλλία: η πρωτεύουσα Ιλ ντε Φρανς (39,7 εκατομμύρια), η περιφέρεια Ρον-Αλπ (38,7 εκατομμύρια) και η περιφέρεια Προβηγκία-Αλπ-Κυανή Ακτή (37,8 εκατομμύρια).Υπήρχαν 4 ακόμη γαλλικές περιφέρειες που ήταν παρούσες μεταξύ των 16 περιφερειών της ΕΕ που είχαν περισσότερες από 20,0 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις από εγχώριους τουρίστες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ)...

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που...