18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

“Είμαι η Λάρα και είμαι πρόσφυγας πολέμου”: Μια συγκινητική μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστές πρόσφυγες από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Βίντεο

Ημερομηνία:

“Με λένε Λάρα και κατάγομαι από μια χώρα πολύ μακριά από εδώ… μια χώρα σκεπασμένη από ένα μαύρο σύννεφο, τον πόλεμο. Σε τούτο εδώ τον τόπο ήρθαμε πριν λίγο καιρό με μια βάρκα. Και έκανε κρύο, πολύ κρύο. Και ήμασταν πολλοί, πάρα πολλοί. Και ύστερα μας έφεραν στα Χανιά. Όμορφος τόπος, όμορφοι άνθρωποι, πάντα χαμογελαστοί. Είμαι η Λάρα και το πιο σημαντικό που έμαθα εδώ είναι να ελπίζω. Να ελπίζω ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι. Είμαι η Λάρα και είμαι πρόσφυγας πολέμου”

Το απόσπασμα αυτό αποτελεί μέρος του μονολόγου που ντύνει τη μικρού μήκους ταινία που θα παρακολουθήσετε. Δημιουργήθηκε από τους μικρούς μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων. Ο τίτλος της: “Σα βγεις στον πηγαιμό…”.

Πρωταγωνιστής είναι η μικρή Λάρα, μία πρόσφυγας πολέμου που διηγείται πώς έφθασε στα Χανιά, τους ανθρώπους που την αγκαλιάσανε και την υιοθετήσανε, τους νέους φίλους που έκανε. Πώς έμαθε να ελπίζει ξανά.

Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια προγράμματος με θέμα τη μετανάστευση. Μάλιστα θα προβληθεί σε σχετικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας το οποίο πραγματοποιείται δια του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε το βίντεο των μαθητών:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=SniCHcW9Y-Y”]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Σημαντικά ύψη βροχής την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σημαντικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη αύριο, Παρασκευή (09/05) και...

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι

Και με τη "βούλα" απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι και στην Κρήτη,...

Αναβαθμίζεται το 112 – Ποιες νέες υπηρεσίες θα περιλαμβάνει

Οευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 αναβαθμίζεται και εξελίσσεται και προσφέρει νέες δυνατότητες στους κατόχους κινητών και τάμπλετ. Σύμφωνα...