17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Είμαστε η χώρα του τραγικού και του γελοίου!

Ημερομηνία:

Tου Αντ. Χαρχαλάκη | Τρία κυρίως είναι που δικαιολογούν τον παραπάνω άνω τίτλο: 1) Η … φροντίδα του κ. Σαμαρά για το άρρωστο παιδί, όπως είδαμε στα κανάλια, 2) οι απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων, 3) οι εικαστικοί που εκποιούν έργα τους για … εξόφληση του Δημοσίου χρέους!!! Ας τα δούμε ένα – ένα, έτσι για να σας φτιάξω το κέφι, μπας και σκάσει γέλιο το χειλάκι σας, μέρες κρίσης που είναι…

1) Γεγονός αναντίρρητο είναι, πως οι παροχές σε ένα ή περιορισμένο αριθμό ατόμων, δείχνουν πως οι κάθε είδους παροχές δεν επαρκούν για όλους, για το λαό γενικά! Το απόδειξε η … μεγαλοψυχία του μικρόψυχου πρωθυπουργού, να στείλει το πρωθυπουργικό αμάξι να πάρει ένα άρρωστο παιδί και να το στείλει για θεραπεία στη Γερμανία, Αννόβερο αν θυμάμαι καλά.

Θέλετε μεγαλύτερη υποκρισία – για να μην πω τίποτε χειρότερο- απ’ αυτήν; Τόσο μικροί είναι οι πολιτικοί άνδρες,  που ψηφίζεις λαέ; Ντροπή! Την ίδια ώρα, που η υγεία του λαού υπερβαίνει το σύστημα περίθαλψης της Σομαλίας!! Αυτό θα πει κυνισμός, αυτό θα πει πρόστυχη κοροϊδία του λαού! Ίσως πει κανείς, (πιθανώς απολογητής της παρούσης συγκυρία) πως «το ταμείον είναι μείον», άρα κατά την  παροιμία της πιάτσας «και το λίγο γαμησάκι τη φτώχεια την ωφελεί»… έτσι νομίζει όποιος τυχόν το πει; Όπως φάνηκε από τη διακίνηση χρημάτων, από Κύπρο προς Ελλάδα και τούμπαλιν, αλλά και τα δις που φεύγουν έξω, λεφτά υπάρχουν «να φάνε κι οι κότες»! Όλων αυτών το παιχνίδι παίζουν πρωθυπουργός, τριανδρία, τραπεζικό κατεστημένο, Βγενόπουλος και SIA.

2) Όσον αφορά τις απολύσεις «επίορκων υπαλλήλων», ένα πρώτο ερώτημα: Ποιος πλημμελής ή ανύπαρκτος έλεγχος, τους επέτρεψε να γίνουν επίορκοι; Η Δημόσια Διοίκηση λειτουργεί μόνο με 2.000 (για τόσους γίνεται λόγος), άρα είχαν την άνεση να καταχραστούν το χρήμα των φορολογουμένων; Και γιατί αποκαλύφτηκαν μόνο τώρα, μετά από μεγάλο διάστημα;

Μήπως έτσι συκοφαντείται ο κόσμος που εργάζεται στο Δημόσιο; Ενώ (χωρίς να το αποκλείω) υπάρχουν επίορκοι αλλά λίγοι… Μήπως έτσι δικαιολογούν  πως αυτοί φάγανε το ρευστό, που λείπει από τον κρατικό μπεζαχτά, κι όχι τα υψηλά ιστάμενα … ποντίκια; Μήπως όλα τα παραπάνω, για να απολυθούν χωρίς κόστος κοινωνικό, τη βούληση της τρόικας εξωτερικού, κυρίως εσωτερικού;

Πολλά τα ερωτήματα, και δεν εξαντλούνται  στα ασφυκτικά πλαίσια ενός σημειώματος… Σαφώς το γεγονός είναι πως το Δημόσιο ήταν – είναι… ξεχειλωμένο… Όμως τις πταιει; Οι  πολιτικάντηδες για ψηφοθηρία, η έλλειψη πρωτογενούς ανάπτυξης, το στρεβλό κρατικό οικοδόμημα. Κι  ο πολίτης «ζητά ο ταλαίπωρος να μπαλωθεί» κατά Καβάφην.

3) Όσο για τους εικαστικούς, που μπορεί τα έργα τους να μην έβρισκαν διαφορετικά μουστερή, το πράγμα προκαλεί γέλιο! Αιτίες; Για να το .. βουλώνει ο κοσμάκης που διαμαρτύρεται για την Ανεργία, τις περικοπές, την ακρίβεια και άλλα, ων ουκ εστί αριθμό; Εδώ … κοτζάμ καλλιτέχνες πουλάνε τα έργα τους, μπας και μειωθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος, κι εσύ άνθρωπε της … σειράς, έχεις μούτρα και διαμαρτύρεσαι; Αφού οι περικοπές στους μισθούς σου, στις συντάξεις σου για εξόφληση του Δημόσιου χρέους πάνε!!

Δεν ντρέπεσαι να διαμαρτύρεσαι; Σου χρειάζεται… πιπέρι στο στόμα! Όμως, για να σοβαρευτούμε λιγάκι, τόσο μικρό είναι αυτό το χρέος, ώστε θα γίνει λιλιπούτειο με την προσφορά των Μαιτρ; Προφανώς μας θεωρούν κοροϊδάρες και  οι καλλιτέχνες κι αυτοί που το λένε από τα κανάλια κι αυτοί που έχουν γανιάσει να σαλιαρίζουν σχετικά! Ξέρετε τι επαχθές είναι αυτό το χρέος;

Δεν αφήνει τη χώρα να προκόψει, δεν αφήνει τη φορολογία και το ΦΠΑ να μειωθούν, δεν αφήνει τους μεσάζοντες να φουσκώσουν κι άλλο τους λογαριασμούς τους στην αλλοδαπή!! Μικρά τα θεωρείτε αυτά; Δώστε και δώστε λοιπόν, λαϊκάντζα, αφού κοτζάμ μαιτρ διαθέτουν  τις… κεχρωσμένες εξάρσεις τους, για την Μαμά Ελλάς! Που πέραν των άλλων, αποτελεί πηγή εμπνεύσεων, με τα τοπικά της στεριανά- θαλασσινά και τους ανθρώπινους τύπους της παγκόσμια μοναδικούς!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ