14.3 C
Chania
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

Είναι μαθήτρια του Γυμνασίου Γαζίου και έχει αφιερωθεί στην Επιστήμη!

Ημερομηνία:

Είναι – καθώς όλα δείχνουν – μελλοντική επιστήμονας και ήδη από τις σχολικές αίθουσες έχει δείξει την αγάπη της για την Επιστήμη! Ο λόγος για τη Μαρία Χριστοφοράκη, αρχηγό της ομάδας DiaSat του Γενικού Λυκείου Γαζίου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους τελικούς του διαγωνισμού 2016 European Cansat Competition στην Πορτογαλία, η οποία φιγουράρει μεταξύ δεκάδων νέων γυναικών που έχουν αφιερωθεί στην Επιστήμη.

Το Science News for Students αναφέρεται στις περιπτώσεις νέων γυναικών που ανυψώνουν την Επιστήμη, είτε στα εργαστήρια είτε σε αίθουσες διδασκαλίας.

Για την Μαρία Χριστοφοράκη αναφέρει πως η αγάπη για την Επιστήμη δε γνωρίζει … ηλικιακά όρια! Αναφέρεται στην ομάδα της οποίας ηγήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ενώ σε σχέση με το δημιουργικό κομμάτι της προσπάθειας, η μαθήτρια αναφέρει πως “Κάθε λεπτό που δημιουργώ, αισθάνομαι ελεύθερη”!

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση-βόμβα του υφυπουργού Ναυτιλίας: Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να στείλει το ναυτικό στα Στενά του Ορμούζ

Ο Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας,...

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου...

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη ζητούν οι Κρητικοί δανειολήπτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητά από τους υπουργούς Πιερρακάκη και Θεοδωρικάκο την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη.

Ψήφισμα μαθητών από το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου για τον πόλεμο στο Ιράν

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο Μαθητών του Γυμνασίου Κολυμβαρίου εξέδωσε ψήφισμα καταγγέλλοντας την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και ζητώντας μη συμμετοχή της Ελλάδας.