24.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Είχες τσι νιότης τα φτερά…

Ημερομηνία:

Όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί την ιστορία μα και το τραγικό τέλος του Βαγγέλη. Ενός αθώου παιδιού μόλις είκοσι (20) χρονών που έπεσε θύμα κάποιων αδιανόητων ψυχικών , σωματικών βασανισμών και απάνθρωπων πράξεων. Η θυσία του μπορεί να σώσει άλλες ζωές.

Βαγγέλη ήσουν ένα όμορφο ανοιξιάτικο λουλούδι που όμως δεν πρόλαβες ν’ ανθίσεις. Ποδοπατήθηκες και χάθηκες άδικα. Δεν πρόλαβαν να σε σώσουν τα παντοδύναμα φτερά της νιότης σου… Οι καθηγητές σου, οι συμφοιτητές σου, οι φίλοι σου και ολόκληρη η κοινωνία που ζούσες αδιαφόρησαν; Αλλά μπορεί και να μην εκτίμησαν όσο έπρεπε το μέγεθος των μαρτυρίων σου, που οδήγησαν σε τραγική κατάληξη την ζωή σου…

Οι τέτοιου είδους άνθρωποι εάν μπορούν να ονομαστούν άνθρωποι, αυτές οι εγκληματικές φυσιογνωμίες έχουν τη δύναμη να παρασύρουν ολόκληρες κοινωνίες εναντίων αθώων ανθρώπων, αλλά και οικογενειών… Πάρα πολλοί αν και έχουν μιλήσει αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τους όποιους υπεύθυνους… Ενοχοποιούνται και συκοφαντούνται, καταδιώκονται, και εξοργίζονται, βασανίζονται ψυχικά και σωματικά και τους λασπολογούν εκβιαστικά, ανέντιμα και με ανελέητους τρόπους τους οδηγούν μεθοδευμένα στην καταστροφή και σε επικίνδυνες μεγάλες περιπέτειες.

Πάντα έχουν σαν στόχους την ολοκληρωτική τους εξόντωση και εξαφάνιση. Αυτές οι ταραγμένες και εγκληματικές προσωπικότητες έχουν πολλές φορές και μεγάλα σκοτεινά συμφέροντα..

Βαγγέλη, οι δική σου άνθρωποι και όλοι αυτοί που σε αγάπησαν θα βασανίζονται μέχρι να ζουν.. Γιατί δεν ήξεραν ή δεν είχαν πάρει είδηση αυτά που σου συνέβαιναν… Ή γιατί δεν προλάβαιναν.. Ή γιατί δεν τα κατάφεραν… Να σε σώσουν… μα και να σωθούν και αυτοί από τα μαρτύρια των ευθυνών που θα αισθάνονται να τους βαραίνουν για όσα τραγικά τους συνέβησαν… Ο Βαγγέλης αν και βρίσκεται σήμερα στην αγκαλιά των αγγέλων έγινε ένας ΗΡΩΑΣ!!! Που γι’ αυτό θα πρέπει να παρηγορούνται οι δικοί του άνθρωποι και να νιώθουν περήφανοι.

Η μαρτυρική αυτή θυσία πρέπει να ξυπνήσει τις συνειδήσεις της κοινωνίας, της πολιτείας και των υπευθύνων, των αρμοδίων του νόμου και αυτών που μας κυβερνούν. Πρέπει να βάλουν παραδειγματική τάξη στις τέτοιου είδους παρασιτικές φυσιογνωμίες που υπάρχουν και καταστρέφουν, συκοφαντούν και εξορίζουν, τρομοκρατούν κα εξοντώνουν με διάφορους βίαιους, δόλιους και σκοτεινούς τρόπους ανθρώπους αθώους με οικογένειες…

Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μαρτυρήσει και μαρτυρούν, αργοπεθαίνουν εφιαλτικά πάνω στο σταυρό του μαρτυρίου τους και μένουν εντελώς αβοήθητοι… Ενώ οι δήμιοί τους ζουν και κυκλοφορούν σαν να είναι αξιοσέβαστοι πολίτες. Είναι και αυτή μια τραγική ειρωνεία της κοινωνίας και της πολιτείας.. Οι αρμόδιοι δεν καταφέρνουν να τους βγάλουν τις μάσκες δυστυχώς για να φανερωθούν τα αληθινά και τα εγκληματικά τους πρόσωπα…

Είχες τσι νιότης τα φτερά
κι ήθελες να πετάξεις,
μα ‘πεσες σε μπροσκάβιασμα
κι σε θεριών σταλίχτρα.
Εξάμωσαν σου στη καρδιά
σου μάτωσαν τα στήθια,
σου σκόρπισαν τα όνειρα
ρήμαξαν τη ψυχή σου.
Μ’ Αθάνατο σε κάμανε
Ήρωα ξακουσμένο,
και στων’ αγγέλων τσ’ αγκαλιές
σ’ έβαλαν να κοιμάσαι.
Είχες τσι νιότης τα φτερά…

Μαρία Νικ. Γρυφάκη
τέως Αντιπρόεδρος Κοινότητας Καντάνου
Συγγραφέας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Καταδικάζω τις ενέργειες του Ισραήλ οι οποίες σκότωσαν δεκάδες...

Νέα φοροκαταιγίδα από Φθινόπωρο στα Airbnb – Σπάνε τα κοντέρ οι προκρατήσεις

Νέα μέτρα φέρνει και πάλι η Κυβέρνηση από  το φθινόπωρο στην αγορά κατοικιών...

Δύο νεκροί τουρίστες χθες στην Κρήτη

Δύο Γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους χθες, σε...