22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι με «κάλυψη» ΥΕΘΑ

Ημερομηνία:

της Ιωάννας Ηλιάδη/armyvoice.gr

Ολαρία ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά βρικολάκιασαν σε τούτα τα στιχάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγά

Ολαρία ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιά

Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά

Οι στίχοι του γνωστού αυτού τραγουδιού μας ήρθαν στο μυαλό, όταν διαβάζαμε την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Βουλή, όπου σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί απαντά ότι η γιορτή μίσους στον Γράμμο και το Βίτσι πρόκειται για πρωτοβουλία εθνικής συμφιλίωσης.

ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι με «κάλυψη» ΥΕΘΑ
ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι με «κάλυψη» ΥΕΘΑ

Προφανώς ως συμφιλίωση θα εννοεί την σύμπλευση της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα Κασιδιάρη και τους βασιλόφρονες που ήταν παρόντες στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ΕΑΑΣ στο Βίτσι και κατέθεσαν μάλιστα και στεφάνια.

Φαίνεται ότι δεν είναι επαρκής για τη ΝΔ η υπουργοποίηση τριών μελών του κόμματος Καρατζαφέρη και άρχισε να «ψαρεύει» και προς τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή, τους οποίους ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν θεωρεί ακραία στοιχεία, αφού στην απάντησή του στο Κοινοβούλιο αναφέρει επί λέξει: «στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη».

Είναι αυτονόητο ότι για να είναι κάποιος παρών στην εκδήλωση και να καταθέτει στεφάνι, με αναγγελία της παρουσίας του από τα μικρόφωνα, σημαίνει ότι έχει λάβει πρόσκληση.

ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι με «κάλυψη» ΥΕΘΑ
Αντιπροσωπεία της βασιλικής Ένωσης Ελλάδος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι κατέθεσαν μεταξύ άλλων στέφανα στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι που διοργάνωσε φέτος η ΕΑΑΣ:

  • Κωνσταντίνος Μπογδάνος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
  • Αντώνης Μυλωνάκης βουλευτής Ελληνικής Λύσης
  • Θάνος Τζήμερος, Δημιουργία Ξανά
  • Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος Νέας Δεξιάς
  • Μανώλης Αγγελάκας πρώην ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας
  • Γεώργιος Επιτήδειος, πρώην Ευρωβουλευτής Χρυσής Αυγής
  • Βασιλόφρονες νομού Καστοριάς
  • Βασιλική Ένωση Ελλάδος
  • Εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη ( ο ίδιος κατέθεσε στέφανο στον Γράμμο)
  • Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

Όπως θα διαπιστώσετε και από το βίντεο που ακολουθεί, όλοι οι προαναφερθέντες κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο και στη συνέχεια τήρησαν ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ο εθνικός ύμνος, οπότε και απο μικροφώνου κηρύχθηκε το πέρας της εκδήλωσης της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Ξηράς.

Το σοβαρό ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι έαν η κυβέρνηση ασπάζεται τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Χρυσή Αυγή και οι βασιλόφρονες δεν αποτελούν ακραία στοιχεία, όπως πληροφορεί ο κ. Παναγιωτόπουλος την εθνική μας αντιπροσωπεία.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει να τοποθετηθεί και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος και παρών ήταν και κατέθεσε στεφάνι μαζί με όλους τους προαναφερθέντες συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει μάλιστα επί λέξει ότι «η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων».

ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι με «κάλυψη» ΥΕΘΑ
ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι με «κάλυψη» ΥΕΘΑ

Προφανώς η αντικομμουνιστική υστερία που διακατείχε τις ομιλίες των επίσημων ομιλητών στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων, ηχεί ως αίσθημα «αγάπης» στα ευαίσθητα ώτα του υπουργού.

Ας ρίξει παρακολουθήσει λοιπόν τους ομιλητές, κάποιους από τους οποίους όχι απλά τους γνωρίζει οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ας μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί πληροφορόντας το Κοικοβούλιο ότι «οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους».

"google ad"

Ακόμα και η σύμπραξη Τζήμερου – Κρανιδώτη στην ανακοίνωσή τους για το Βίτσι αναφέρουν ότι η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” (ο συνασπισμός των κομμάτων ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ) «μέμφεται το πολιτικό σύστημα, που, όχι μόνο δεν τιμά τους ήρωες εκείνου του αγώνα, αλλά υποθάλπει τις προθέσεις τού ΚΚΕ, το οποίο απεργάζεται την επανάληψη της αιματοχυσίας, μόλις του δοθεί η ευκαιρία».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνεί με τις θέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου; Θα εξακολουθήσει να «υποθάλπει» την Ένωση Αποστράτων κλείνει πονηρά το μάτι στην Χρυσή Αυγή;

***

Σημείωση Ημεροδρόμου: Παρακαλούμε δείτε το βίντεο Δεύτερο Μέρος. Ο τύπος που άνοιξε τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στις 29/8/2021 στο Βίτσι λέγεται Ηλίας Τζωρτζόπουλος. Είναι υποστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του παραρτήματος Καστοριάς. Αυτός ο τύπος  ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:

“Προσκλητήριο πεσόντων. Πεσόντες κατά τις μάχες Βίτσι Γράμμου αξιωματικοί και οπλίτες των εθνικών ενόπλων δυνάμεων τα έτη 48-49 […]. Έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των Κομμουνιστοσυμμοριτών. […] Πεσόντες υπέρ πατρίδος καθόλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου. Άνδρες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της πρώην βασιλικής χωροφυλακής […] Έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των Κομμουνιστοσυμμοριτών“.   

Για τύπους σαν αυτόν υπενθυμίζουμε:

Αγωγή της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου

Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατέθεσε εναντίον μου αγωγή. Ισχυρίζονται ότι τους “συκοφάντησα”, μου ζητούν 70.000 ευρώ για “ηθική βλάβη” και αιτούνται την φυλάκιση μου για 6 μήνες “ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί”.

Σημείωση 1η: Ο,τι είχα να πω για τους εν λόγω το κατέγραψα – με αφορμή το εξώδικό τους – την 1η Απριλίου στο κείμενο που ακολουθεί με τίτλο Προς διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)

Σημείωση 2η: Η συνέχεια στην αίθουσα…

Νίκος Μπογιόπουλος  10/7/2021

***

Προς διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  (Νίκος Μπογιόπουλος, Ημεροδρόμος, 1/4/2021)

Το κείμενο (Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ ) που ακολουθεί παρακάτω είναι αναδημοσίευση – υπενθύμιση – ΑΦΙΕΡΩΣΗ προς τους διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) και των παραρτημάτων αυτής. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον “Ημεροδρόμο” στις 24 Αυγούστου 2020 και κατέγραφε τα καλέσματα των εν λόγω κυρίων για τις συνάξεις τους σε Γράμμο και Βίτσι. Καλέσματα που οδήγησαν ακόμα και την κυβέρνηση, παρότι είχε ανακοινωθεί η παρουσία εκπροσώπου της, να μην παραστεί τελικά στις εκεί αθλιότητες των εν λόγω κυρίων. Τα, δε, καλέσματα των εν λόγω κυρίων κατά των “κομμουνιστοσυμμοριτών” ήταν και είναι τόσο “πατριωτικά”, τόσο “νόμιμα”, τόσο “δημοκρατικά” και τόσο “εορταστικά” που οι εν λόγω κύριοι έσπευσαν – τόσο “λεβέντικα” – να τα σβήσουν. Εσπευσαν να τα κατεβάσουν από τις σελίδες τους όταν ξέσπασε ο σάλος, παριστάνοντας μάλιστα – τόσο “λεβέντικα” – ότι…ψευδώς τους “κακοκολογούσαν” όσοι ανέδειξαν την “μαυρίλα” τους.  Φυσικά μέσα στην τόση “λεβεντιά” τους ξέχασαν ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ιντερνετικό – πλέον – “ήλιο”.

Σημείωση 1η: Γύρω από το ίδιο τραπέζι και κάτω από το πορτρέτο του Νίκου Μιχαλολιάκου (ακολουθεί σχετική φωτογραφία) έγινε η συνάντηση της Χρυσής Αυγής με το προεδρείο της θεσμικά αναγνωρισμένης Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Όπως αποκάλυπτε η «Εφημερίδα των Συντακτών» η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2014 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τα δύο μέρη συμφώνησαν για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα».

Σημείωση 2η:  Οσον αφορά το απειλητικό εξώδικο (στο οποίο θα επανέλθουμε) που οι εν λόγω κύριοι μου απέστειλαν με αφορμή όσα (εγώ και κανείς άλλος) ανέφερα για αυτά τους τα καλέσματα στην ραδιοφωνική μου εκπομπή (η εκπομπή είναι ΕΔΩ μέρος πρώτο, απολαύστε τα), εξώδικο στο οποίο φρόντισαν μάλιστα να εμπλέξουν (!) κατά αδιανόητο τρόπο τον Real fm και τον συμπαρουσιαστή Μαν.Κοττάκη, συγκρατήστε τα εξής: α) Στο εξώδικο ισχυρίζονται με ουρανομήκη “φιλαλήθεια” και τη γνωστή τους όπως προείπαμε “λεβεντιά” ότι τα όσα βλέπουν τα μάτια σας στις φωτογραφίες περί “συμμοριτών” κομμουνιστών ουδέποτε (!) τα είπαν, β) στην σύσταση των εν λόγω κυρίων να ανακαλέσω (ούτε σάλιο για να γελάσω δεν χαραμίζω) ή τότε τρόπον τινά “θα τα πούμε” απειλώντας με με αγωγές και δικαστήρια, η απάντησή μου είναι τόσο απλή που ακόμα κι αυτοί θα την καταλάβουν: Τα αρχεία μου με τα “κομμουνιστοσυμμοριτικά τους” και τα συναπαντήματά τους με την καταδικασμένη εγκληματική ναζιστική συμμορία “Χρυσή Αυγή” αδημονούν να τους συναντήσουν. Οποτε θέλουν και όπου θέλουν.

    Σημείωση 3η: …σκιάχτηκα.

Νίκος Μπογιόπουλος 1/4/2021

***

Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ (Ημεροδρόμος, Νίκος Μπογιόπουλος, 24/8/2020) 

Σημείο 1ο: Κατ’ αρχάς να το ορίσουμε: Γιορτές μίσους δεν είναι αυτές όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για να τιμήσουν τους νεκρούς τους και να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες. Γιορτές μίσους είναι εκείνες που οι οργανωτές τους τις στήνουν για να κραυγάσουν το μίσος κατά των αντιπάλων τους, για να διακορεύσουν την Ιστορία, για να παραχαράξουν την αλήθεια, για να ξεφαντώσουν με αλλαλαγμούς και ψεύδη υπέρ του μισανθρωπισμού.

Σημείο 2ο: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που ιδρύθηκε με τον μεταξικό φασιστικό Αναγκαστικό Νόμο 1287/38 και συνεχίζει την πορεία της με τον επίσης χουντικό Αναγκαστικό Νόμο 1171/72 των  συνταγματαρχών και που για τη λειτουργία της εκδόθηκε ο επίσης Αναγκαστικός Νόμος 1172/75, ορίζεται στο άρθρο 6 του καταστατικού της ότι “είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται υπό τον ΥΕΘΑ (δια του Α/ΓΕΣ)” (εδω: http://www.eaas.gr/index.php/istoriko).

Σημείο 3ο: Στους νόμους του ελληνικού αστικού κράτους (ΝΟΜΟΣ υπ’αριθ. 1863/1989 ΦΕΚ 204/Α/18-9-1989 Άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου 1944-1949) που οι ομνύοντες στο Εθνος αξιωματικοί ορκίζονται ότι τους τηρούν και τους σέβονται, που οι αστικές κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί επίσης ορκίζονται στο αστικό Σύνταγμα και ενώπιον παπάδων για την διαφύλαξη και την τήρησή τους, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα από την εκδίωξη των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων μέχρι το 1949 δεν διεξήχθη κανένας “συμμοριτοπόλεμος” αλλά εμφύλιος πόλεμος.  Και ότι στη χώρα δεν αντιπαρατέθηκαν κυβερνητικοί με “συμμορίτες”, αλλά οι κυβερνητικοί με τον Δημοκρατικό Στρατό (εδω:

Σημείο 4ο: Οταν η ΕΑΑΣ διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι για να κραυγάσει το σκυλολόι της (σε αυτό θα επανέλθουμε) “κατά των Κομμουνιστοσυμμοριτών” όπως έκανε το παράρτημά της στας Σέρρας τότε είναι προφανές ότι α) ένα Ν.Π.Δ.Δ από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο οποίο υπάγεται παραβιάζουν τους νόμους που υποτίθεται υπηρετούν, β) προωθούν πολιτική μισαλοδοξίας και διχασμού, γ) αναγάγουν την (κατά τον Βάρναλη) “τσούλα” σε Ιστορία και σε εργαλείο της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης, και δ) όλα τα παραπάνω τα κραυγάζουν κιόλας ανακοινώνοντας ότι η μάζωξή τους έχει σε τέτοιο βαθμό την έγκριση του πρωθυπουργού σε σημείο που θα “παραστεί” ακόμα και ο ίδιος εκπροσωπούμενος δια του υπουργού του Αλκ.Στεφανή.

Σημείο 5ο: Οτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά θα εκπροσωπηθεί σε αυτή την αθλιότητα, που μέχρι τώρα ήταν υπόθεση της χρυσαυγίτικης ναζιστικής συμμορίας και κάθε λογής γκρουμπούσκουλων της ακροδεξιάς μαυρίλας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα παρίσταται  – πράγμα που δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ούτε επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή, ούτε ακόμα και επί κυβέρνησης Σαμαρά – δηλώνει πολλά για το τι κρύβεται πίσω από την μπούργκα της “αριστείας” και του “φιλελευθερισμού”, ποιο το πραγματικό νόημα των κηρυγμάτων περί “εθνικής ενότητας” και των…ιστορικών προσεγγίσεων του τύπου ¨τι τον νοιάζει τώρα τον 17άρη για την δολοφονία Λαμπράκη”.

Σημείο 6ο:  Εφόσον γι΄αυτούς που θα μαζευτούν σε Γράμμο και Βίτσι οι μαχητές που έχασαν στον εμφύλιο ήταν “κομμουνιστοσυμμορίτες”, θα ήταν παράλειψη να μην σημειώσουμε τούτο: Για μας, το εν λόγω σκυλολόι (είχαμε πει ότι θα επανέλθουμε), αυτό που νίκησε με τις ναπάλμ των Αμερικάνων, δεν είναι παρά οι κατσαπλιάδες μετά απογόνων του Βαν Φλιτ. Και αυτοί που σήμερα τους συνδράμουν, τους παρέχουν στήριξη και πολιτική ομπρέλα, είναι τα συγκαιρινά τσιράκια του Πάιατ.

Ενημέρωση (28/8/2020): Η κυβέρνηση μόλις δύο μέρες πριν τη μάζωξη σε Γράμμο – Βίτσι από την ΕΑΑΣ φαίνεται να προσπαθεί να «μαζέψει» την αθλιότητα της, ύστερα και από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι δεν το κάνει καν ευθέως και ούτε με βεβαιότητα. Μέσω δημοσιεύματος στην «Καθημερινή» με τίτλο «Δεν θα πάει στον Γράμμο ο Αλ. Στεφανής» υποστηρίζεται: «Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης εξετάζεται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού». Το δημοσίευμα εδώ.

 

***

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ