24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Εβδομάδα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης αφιερωμένες στην γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Μετά από τη συζήτηση “Λίγα λόγια για την τέχνη” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 από την Μαρία Μαραγκού και το performanceτης Παρασκευής 30 Μαΐου με τίτλο “Πώς να εξηγήσεις πολιτική σ’ έναν γδαρμένο λαγό”, με τον Άγγελο Σκούρτη και τη συμμετοχή της Μαρίας Μαραγκού ακολουθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου:

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, ”Πρόγευμα στη χλόη”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τον Άγγελο Σκούρτη, Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου, 11:30 π.μ.

Την Κυριακή 1 Ιουνίου, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και ο καλλιτέχνης Άγγελος Σκούρτης σχεδιάζουν μία μεγάλη γιορτή για τα παιδιά της πόλης στο Δημοτικό Κήπο, στις 11:30π.μ.

Στην πατρίδα μας δεν συνηθίζουμε το πικνίκ. Ίσως διότι λάθος αντιλήψεις και συνήθειες, μας εμποδίζουν να βιώσουμε τη μαγική επαφή και τις πολλές δυνατότητες χαράς που μας προσφέρει η φύση.

Ως συνήθως πηγαίνουμε στην ταβέρνα ή στο μεζεδοπωλείο.

Σκεφθείτε τώρα την άλλη λύση: ένα Σάββατο στην εξοχή με τα κατάλληλα για την περίσταση δικά μας φαγητά. Το πλουμιστό τραπεζομάντιλο, τις μουσικές που εμείς διαλέγουμε ή το κοντσέρτο για τζιτζίκια και το θρόισμα στα φυλλώματα. Μια πλήρης απόλαυση!

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με αφορμή το έργο «Πρόγευμα στη χλόη» του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Έντουαρντ Μανέ, σταθμό στην ιστορία της τέχνης, προσκαλούν τους μικρούς συμπολίτες μας μαζί με τους γονείς τους, τηνΚυριακή 1 Ιουνίου, στις 11:30, στο Δημοτικό Κήπο, για μια δημιουργική απολαυστική «αισθητική» συνάντηση, όρασης, ακοής, αφής, όσφρησης, και γεύσης!

Προς τους γονείς θερμή παράκληση: να έχουν μαζί τους τα παιδιά το κολατσιό των παιδιών καθώς και μπλοκ ζωγραφικής με μαρκαδόρους ή χρωματιστά μολύβια και παστέλ ή οποιαδήποτε άλλα υλικά επιθυμούν.

Η εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά από το μουσικό σχήμα Passatempo.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ