7.8 C
Chania
Monday, January 19, 2026

Εγκαίνια για τον βοτανικό κήπο στη μνήμη Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη στο Βαρύπετρο

Ημερομηνία:

Περισσότερα από 85 ενδημικά και φαρμακευτικά φυτά της κρητικής φύσης βρίσκονται στο Βοτανικό Κήπο Βαρυπέτρου και σε έκταση 1,5 στρεμμάτων εντός του μοναστηριού της Αγίας Κυριακής.

Τα εγκαίνια του Κήπου, που αποτελεί το πρώτο βήμα της δημιουργίας διαδρομής «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», έγιναν το απόγευμα της Κυριακής παρουσία μελών του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολλών προσκεκλημένων.

Όπως δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, «είναι ένας ιδιαίτερος βοτανικός κήπος με χαρακτηριστικά φυτά της Κρήτης , σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς μοναστήρι.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο κήπος θα βοηθήσει σημαντικά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και θα στείλει παντού το μήνυμα για την αγάπη και την προστασία στη φύση».

Η κ. Μητσοτάκη αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα για την δημιουργία της διαδρομής «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» η οποία χαράσσεται στα ορεινά από την περιοχή Βαρυπέτρου και Θερίσου μέχρι και το φαράγγι της Σαμαριάς στις ακτές του Λιβυκού πελάγους.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», Κατερίνα Μητσοτάκη, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του Ιδρύματος για υλοποίηση δράσης που αφορά την αναδάσωση των Λευκών Ορέων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και η δράση αυτή θα υλοποιηθεί μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

Στην τελετή εγκαινίων του Βοτανικού Κήπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός ενώ κατά την τελετή απελευθερώθηκαν στον αέρα τέσσερα άγρια πτηνά της Κρήτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στεγαστικό: 29 παρεμβάσεις διετίας 2025-2026 συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ

Ένα πρόγραμμα 29 παρεμβάσεων για το στεγαστικό ζήτημα, ολοκληρώνει εφέτος η κυβέρνηση,...

Το εξατάξιο γυμνάσιο των «Αετών» – Η εκπαίδευση σε ταραγμένες εποχές

Του Ιωαννη Γ. Καλογεράκη Τα μέγιστα των αγαθών ημίν γίγνεται...