25.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Εγκαινιάζεται η έκθεση “Αρχιτεκτονικής Διάλογοι” στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

H Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας της, διοργανώνει Έκθεση με τίτλο «Αρχιτεκτονικής Διάλογοι» από 14 έως 28 Οκτωβρίου 2024, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00.

Στη σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

“Θα ακολουθήσει Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ Παναγιώτη Τουρνικιώτη, με τίτλο «Κατοικώ σε ένα τόπο του Λόγου: Το κτισμένο έργο στη Μεσόγειο φύση της παγκοσμιότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (1ος όροφος).

Πρόσκληση εγκαινίων Έκθεσης και ομιλίας Ομ. Καθ. Παναγιώτη Τουρνικιώτη

Τα Χανιά, μια πόλη με σημαντικό ιστορικό αρχιτεκτονικό κατάλοιπο από τη μινωική εποχή έως της μέρες μας αλλά και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, συνιστά προνομιακή θέση για τις αρχιτεκτονικές σπουδές, λειτουργώντας ουσιαστικά ως εργαστήριο έρευνας για την πόλη και την αρχιτεκτονική.έκθεση Πολυτεχνείο Κρήτης

Από το 2004, χρονιά ίδρυσης της Σχολής, δημιουργικές, ολοκληρωμένες και διεπιστημονικές ακαδημαϊκές προσεγγίσεις και έρευνες αναπτύσσονται συνεχώς προκειμένου να διευρυνθεί η μαθησιακή εμπειρία των φοιτητών και φοιτητριών, η απόκτηση γνώσεων και οι επαγγελματικές δεξιότητες.

Στόχος όλων μας είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική εκπαιδευτική εμπειρία που θα προετοιμάσει τους φοιτητές για μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική εξέλιξη και παράλληλα να εμπνεύσουμε το πνεύμα της δημιουργικότητας, της ομαδικής εργασίας και της συλλογικότητας.

Με δεδομένο ότι το έργο μιας Σχολής στη διάρκεια δύο δεκαετιών δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί στις περιορισμένες δυνατότητες μιας έκθεσης επιλέχθηκε η ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων μέσα από πέντε διαλόγους που συνιστούν και τις ενότητες της έκθεσης. Διάλογος της αρχιτεκτονικής με την πόλη, με το παρελθόν, με τη φύση, με την τέχνη και την τεχνολογία.

Η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την ανάπτυξη του προβληματισμού σε σχέση με τα παραπάνω καίρια και θεμελιώδη ζητήματα σχεδιασμού και διαχείρισης του χώρου και να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να γίνουν έστω και για λίγο κοινωνοί της μαγείας της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Συντελεστές (αλφαβητικά):

Οργάνωση, επιμέλεια, σχεδιασμός έκθεσης: Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Αλέξανδρος Βαζάκας, Αν. Καθηγητής, Κοσμήτορας

Σπύρος Κακάβας, Επ. Καθηγητής

Mαρία Μανδαλάκη, Επ. Καθηγήτρια

Γιάννης Τσάρας, Καθηγητής

Πένυ Χωραφά, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Σύλληψη ιδέας θεματικών ενοτήτων: Αμαλία Κωτσάκη, Καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης

Επιμέλεια κειμένων: Δήμητρα Χατζησάββα, Καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης

Μετάφραση: Άννα Καραγιάννη, Επ. Καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης

Ομάδα εργαστηρίου κατασκευών (φοιτητές):
Αναστασοπούλου Θεοδώρα, Αποστόλου Θάνος, Βαρδάκη Μαρία, Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Μιχαλάκη Αναστασία, Μπενάκη Αργή, Μπουρμπάκης Λεωνίδας, Ρασούλη Ελένη, Σαχίνη Μαριάννα, Τετράδη Λυδία-Άννα, Μαρίλία Θεοδωσίου, Χρίστινα Χατζηγάκη,

Ομάδα γραφιστικών-κοινωνικά δίκτυα: Βαρυτιμιάδη Τερψιθέα, Στρατής Κωνσταντίνος, Περράκη Αθανασία.

Ομάδα Προβολών (TucTieLab): Παπίδη Άννα, Τσιντζέλη Δάφνη, Χριστουλάκης Μάριος

Δημιουργία Βίντεο: Χάρης Κωστογλούδης

Γραφιστική επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κοσμαδάκης, Τhe Design Bar”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Αστεροσχολείο Βρυσών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με  τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τον...

Διεθνής εξερευνητική αποστολή στο σπηλαιοβάραθρο στις Στέρνες

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης διοργάνωσε...

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Γαύδο

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ...