13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εγκαινιάζεται στο Επιμελητήριο Χανίων το Ευρωπαϊκό Αγροδιατροφικό Δίκτυο “INNOVAGRO”

Ημερομηνία:

Το Επιμελητήριο Χανίων, ως Επικεφαλής Εταίρος τουέργου“INNOVAGROPLUS”,το οποίο αποτελεί συνέχεια του έργου “INNOVAGRO”, θα διοργανώσει την Παρασκευή 17/6/2022, και ώρα 17.30 – 21.00, στην έδρα του (Ελ. Βενιζέλου 4, 2ος όροφος, Χανιά), την Εναρκτήρια Γενική Συνέλευση του Διακρατικού Δικτύου “INNOVAGRO”.

Το νέο πρόγραμμα “INNOVAGRO PLUS” αξιοποιεί πρόσθετους οικονομικούς πόρους της τάξης των €180.000 και αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του προηγούμενου έργου “Ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου”, στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «INTERREG Adriatic-Ionian».

Η διαχειριστική αρχή, επιβραβεύοντας το εταιρικό σχήμα (με επικεφαλής το Επιμελητήριο Χανίων) για την απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση του έργου των €1.060.000 ευρώ, με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας, προσέφερε την ευκαιρία, μέσω πρόσθετης χρηματοδότησης, της πραγματοποίησης και του νέου έργου “INNOVAGRO PLUS”, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση, εκμετάλλευση και κεφαλαιοποίηση των κύριων αποτελεσμάτων του προηγούμενου.

Οι κύριοι στόχοι τηςπροσεχούςδιακρατικής συνέλευσης είναι να:

  • εγκαινιάσει την επίσημη έναρξη του Δικτύου “INNOVAGRO” απαρτιζόμενο από φορείς από την Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία και Αλβανία,
  • προωθήσει περαιτέρω, να κεφαλαιοποιήσει και να αξιοποιήσει σε διακρατικό επίπεδο τα κύρια αποτελέσματα του έργου “INNOVAGRO”,
  • προωθήσει τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα δικτύωσης στον αγροδιατροφικό τομέα,
  • συζητήσει επί των επιτευγμάτων του προγράμματος “ADRION 2014-20”, και των κύριων προτεραιοτήτων του Προγράμματος “Adrion 2021-2027”.

Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα της Συνέλευσης θα περιλαμβάνει ειδική ενότητα για τις νέες προκλήσεις και τα εμπόδια που προέκυψαν από την πανδημία του covid-19 και τη συνακόλουθη οικονομική κρίση, αλλά και την τρέχουσα ενεργειακή και επισιτιστική κρίσηεξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα του Δικτύου έναντι των αρνητικών αυτών συνεπειών.

Το Σάββατο 18/6 το πρωί (10.00 -14.00) θα πραγματοποιηθεί Επίσκεψη Μελέτης σε 4 τοπικές αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ενημέρωση επί του πεδίου των συμμετεχόντων για τις δραστηριότητες τους.

Προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς του Aγροδιατροφικού και Tουριστικού κλάδου να συμμετάσχουν στην διακρατική αυτή εκδήλωση. Η γλώσσα εργασίας της εκδήλωσης θα είναι τα Αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χανίωνhttp://chania-cci.gr/και του έργου https://innovagro.adrioninterreg.eu/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...