11.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ στα Κεραμειά Χανίων

Ημερομηνία:

Εγκαινιάστηκε προχθές, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στην Δ.Ε. Κεραμειών, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου, το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες την λειτουργία του.
Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, “μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής των Χανίων, από την ανάληψη των καθηκόντων της, υπήρξε η στήριξη αλλά και η επέκταση των κοινωνικών δομών του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου. Αυτό αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προτάσσοντας την κοινωνική πολιτική ως κυρίαρχη πολιτική στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας και οι πολίτες της”.

“Το ΚΑΠΗ Κεραμειών είναι το τέταρτο νέο ΚΑΠΗ που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από εκείνα του Βαμβακόπουλου, Δαράτσου και Κουνουπιδιανών, και το 11ο συνολικά σε επίπεδο Δήμου», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι στο εν λόγω ΚΑΠΗ εφαρμόζεται και το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, με σκοπό την παροχή καθημερινής φροντίδας σε μη αυτοεξυπηρετούμενα, πάσχοντα, μοναχικά ή και οικονομικά αδύναμα ηλικιωμένα άτομα της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας.

Τέλος ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δ.Ε. Κεραμειών κ. Β. Καστρινάκη “για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της νέας αυτής κοινωνικής δομής”.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Χρύσα Χαριτάκη, ανέφερε ότι, “στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Χανίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας, συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, είτε μέσω των ένδεκα (11) ΚΑΠΗ που λειτουργούν με επιτυχία στο Δήμο μας, είτε μέσω του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, είτε μέσω δράσεων Κοινωνικής Πρόνοιας, που έχουμε προγραμματίσει, είτε σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την καθημερινή μας επαφή και επικοινωνία”.

Στην τελετή των εγκαινίων, παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι Χανίων και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...