11.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Εγκληματικότητα

Ημερομηνία:

«Τα στοιχεία για την έκρηξη της εγκληματικότητας επιβεβαιώνουν αυτό που καταδεικνύει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών. Η Ελλάδα και ειδικά τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες ζώνες. Την τεράστια ανασφάλεια δεν την προκαλεί το οργανωμένο έγκλημα, που έχει τουλάχιστον συγκεκριμένους στόχους και διακρίνεται από στοιχειώδη ορθολογισμό. Την προκαλεί το διάχυτο έγκλημα, στο οποίο η συμμετοχή των λαθρομεταναστών είναι δυσανάλογα μεγάλη. Η αιτία είναι απλή. Η διαρκής συσσώρευση λαθρομεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και τις λίγες φορές που βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται οι κοινωνικές ισορροπίες.» Σταύρος Λυγερός «Καθημερινή»

Σημείωση Μ.Δ Ασφαλώς ο Λυγερός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστής επειδή γράφει για τα προβλήματα που δημιουργούν οι μετανάστες. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα η μετανάστευση. Δεν είναι εύκολη η λύση της γιατί υπάρχουν πολλοί εξαθλιωμένοι στον πλανήτη των 7 δισεκατομμυρίων. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει σοβαρή πολιτική μετανάστευσης. Διαφωνώ με την άκριτη υποστήριξη των μεταναστών από την αριστερά. Η αύξηση της εγκληματικότητας των μεταναστών σε μια κοινωνία και οικονομία διαλυτικής κρίσης δεν είναι φανταστική.
Ζητείται ελπίς για όλους μας.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ