Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

16.8 C
Chania
Thursday, April 24, 2025

Εγνατία: «Δεν είδα τίποτα», λέει ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας – Ταυτοποιήθηκαν οι δύο νεκροί – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

Ημερομηνία:

Τα αίτια της τραγωδίας στην Εγνατία, όπου νταλίκα παρέσυρε δύο οχήματα με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ζευγάρι ηλικιωμένων και να τραυματιστούν άλλα πέντε άτομα, συνεχίζουν να αναζητούν οι αρχές, προσπαθώντας να ανασυνθέσουν τα πραγματικά περιστατικά.

Κατ’ αρχάς, ταυτοποιήθηκαν πλέον τα δύο θύματα: ένας 73χρονος και η 69χρονη σύζυγός του, Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι Ελβετίας που είχαν ταξιδέψει για το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι οι άνθρωποι που βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στο όχημά τους το οποίο «λαμπάδιασε» μετά τη σφοδρή σύγκρουση με την νταλίκα. Ο άνδρας καταγόταν από τα Καμβούνια, ενώ η σύζυγός του από το Λιβαδερό, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Όσον αφορά στους τραυματίεςδύο από τους τρεις που είχαν μεταφερθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κόζανης, συνεχίζουν να νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Εξιτήριο πήρε ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες στο δεύτερο αυτοκίνητο, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους μετά την σύγκρουση, ενώ νοσηλευόμενοι παραμένουν η υπάλληλος των διοδίων, η οποία βρισκόταν μέσα στο κουβούκλιο που είχε παρασυρθεί από τη νταλίκα, καθώς και ο οδηγός του δεύτερου ΙΧ αυτοκινήτου.

Επίσης, η κλινική κατάσταση άλλων δύο τραυματιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Βέροιας κρίνεται θετική, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι δεν αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Η μία τραυματίας φέρει κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και στα πλευρά, ενώ για τον δεύτερο τραυματία αναμένεται η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας προκειμένου να εξακριβωθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Εν τω μεταξύ, ο 38χρονος οδηγός της νταλίκας, ουκρανικής καταγωγής, που οδηγείται στον εισαγγελέα Κοζάνης, ο οποίος βρέθηκε «καθαρός» από αλκοόλ ή άλλες ουσίες, υποστήριξε κατά τη σύλληψή του ότι δεν κατάλαβε τίποτα, ούτε είδε τίποτα. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το βαρύ όχημα να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και, λόγω και της ομίχλης που είχε πέσει στην περιοχή, να μην πρόσεξε τα ακινητοποιήμενα αυτοκίνητα και να συνέβη το κακό.

@ane76pal1244

♬ πρωτότυπος ήχος – ane76

Τα αίτια της τραγωδίας

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας, η αστυνομία αναμένει το βιντεοληπτικό υλικό από τους server των καμερών ασφαλείας, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά που προκλήθηκε μετά τη φωτιά που ξέσπασε από τη σύγκρουση των δύο ΙΧ και του φορτηγού. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, φαίνεται ότι κυρίαρχο πλέον είναι το σενάριο της μεγάλης ταχύτητας.

Δηλαδή, λένε οι πληροφορίες, ο οδηγός της νταλίκας – παρά την ομίχλη και τις κακές συνθήκες ορατότητας που επικρατούσαν στην περιοχή – είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει όταν διαπίστωσε ότι στη λωρίδα του e-pass των διοδίων ήταν ακινητοποιημένα δύο οχήματα. Το βαρύ όχημα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο με τις ελβετικές πινακίδες και στη συνέχεια στην μπάρα προστασίας και στο κουβούκλιο των διοδίων, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Το αυτοκίνητο των δύο ηλικιωμένων πήρε αμέσως φωτιά, ενώ από το προπορευόμενο όχημα οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν προτού λαμπαδιάσει και αυτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία εξετάζει και την εκδοχή ο οδηγός της νταλίκας να αιφνιδιάστηκε από κάτι και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ωστόσο, όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν από το βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ