19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Εγω έβαλα τη φωτιά», λέει τώρα ο 31χρονος Ηρακλειώτης που έκαψε ζωντανό Ρουμάνο μετανάστη για 100 ευρώ

Ημερομηνία:

Το άγριο έγκλημα, με θύμα έναν 35χρονο Ρουμάνο, τον οποίο κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό ένας 31χρονος από τη Γαλιά, επειδή πίστευε ότι είχε κλέψει από τη θεία του 100 ευρώ, εκδικάζεται σήμερα στο Ηράκλειο, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ωστόσο, σήμερα ο κατηγορούμενος έκανε στροφή στους ισχυρισμούς του σχετικά με το φρικτό φονικό αφού, ενώ αρχικά είχε αρνηθεί κάθε συμμετοχή στην υπόθεση, ανασκεύασε την απολογία του και παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο σπίτι του άτυχου 35χρονου Ρουμάνου, καθώς πίστευε ότι ήταν εκείνος που έκλεψε τα 100 ευρώ από μία θεία του.

Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπήκε μέσα στο σπίτι άλλα πως από την είσοδο πέταξε το εύφλεκτο υγρό, διότι πίστευε ότι το θύμα δεν βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα. Όπως τόνισε, είχε ακούσει νωρίτερα ένα μηχανάκι και πίστεψε ότι το θύμα είχε φύγει.

Ο 31χρονος ανέφερε, επίσης, ότι είχε προηγηθεί μεταξύ τους επεισόδιο και ο ίδιος είχε εκνευριστεί.

Ο εισαγγελέας από την πλευρά του πρότεινε την ενοχή του 31χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία.

Το χρονικό 

Η φρικτή δολοφονία, του άτυχου Ρουμάνου, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2008 μέσα στο σπίτι του. Πρωτόδικα, τον Μάρτιο του 2009, ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Λασιθίου, στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης, με την συνήγορο πολιτικής αγωγής κυρία Μαρία Τζανή να επισημαίνει ότι δεν έδειξε μεταμέλεια για την αποτρόπαια πράξη του.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος, φέρεται, σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα, να εισέβαλε στο σπίτι του θύματος τον οποίο βρήκε να κοιμάται στο κρεβάτι του.

Περιέβρεξε το κρεβάτι αλλά και τον χώρο, με εύφλεκτο καύσιμο και έβαλε φωτιά.

Το δωμάτιο μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση με τον άτυχο Ρουμάνο, να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα απεβίωσε συνεπεία αφενός της δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα, αφετέρου λόγω των εκτεταμένων γ’ βαθμού εγκαυμάτων (πλήρης απανθράκωση).

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...