17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΕΔΕ για τα Καψόνια σε τραυματισμένο από καψόνια φαντάρο στην Α΄ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε

Ημερομηνία:

Άμεση υπήρξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», η αντίδραση του ΓΕΣ και του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη στις καταγγελίες των γονιών για το βάναυσο τραυματισμό και τα καψόνια εις βάρος του τραυματισμένου τους στρατευμένου παιδιού, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Α’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Η απόπειρα συγκάλυψης των παρανομιών από τη διοίκηση της μονάδας απέτυχε και ήδη πραγματοποιείται ΕΔΕ από Συνταγματάρχη που ήρθε για αυτό το λόγο στην Κρήτη, απεσταλμένος του ΓΕΣ.»

«Εμείς, ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φυσικά και έχουμε γνώση για το κάθε τι που συμβαίνει στην  Α΄ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε!» συνεχίζει η ανακοίνωση «Γνωρίζουμε τις πράξεις και τις αποκρουστικές απόψεις μερίδας των στελεχών και της διοίκησης.

Είναι συμπεριφορές που στρέφονται όχι μόνο κατά των στρατευμένων, αλλά ουσιαστικά θίγουν τον ΑΓΕΣ Τελλίδη και τους Υπουργούς Καμμένο-Βίτσα-Τόσκα.  

Περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, όπως το σύνολο των φαντάρων και της κοινωνίας ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό  περί δικαίου αίσθημα.

Τα όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην συγκεκριμένη μονάδα  προκάλεσαν την ανησυχία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά κυρίως του συνόλου της κοινωνίας μας που με οργή και αγανάκτηση πληροφορείται το κύμα αυτοκτονιών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε τα στεγανά του Στρατού, που βολεύουν τους ενόχους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των αιτιών, απαιτώντας λύσεις και κυρίως την Αλήθεια στου Παραλόγου τη Θητεία.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του Διοικητή της Μονάδας και του κάθε εμπλεκόμενου στο βασανισμό του συναδέλφου.»

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα το Δίκτυο «Σπάρτακος» κοινοποίησε την παρακάτω καταγγελία:

Καταγγελία γονιού που το παιδί του υπηρετεί στην Α’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε

 Οι φαντάροι που ορκίστηκαν μόλις την προηγούμενη βδομάδα και δήλωσαν επιθυμία να συνεχίσουν τη θητεία τους στους Αλεξιπτωτιστές, έφτασαν στην Κρήτη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Είχε προηγηθεί για τους περισσότερους που έφυγαν από τα ΚΕΝ της ηπειρωτικής Ελλάδας ένα πολύωρο, κουραστικό ταξίδι με πολλά απρόοπτα -χάλασε ακόμη και το πλοίο.

Τους συναδέλφους ήρθαν να παραλάβουν φαντάροι της προηγούμενης Σειράς Κατάταξης και όχι αξιωματικός ή Υπαξιωματικός. Φυσικό θα πεις, αφού για το διοικητή προέχει να φτιάξει το Π-Σ-Κ των στελεχών!!!

Με το που πέρασαν την πύλη της μονάδας και έλεγξαν τους σάκους κλπ. άρχισε ο Γολγοθάς.

"google ad"

Οι συγκεκριμένοι φαντάροι της προηγούμενης Σειράς υπέβαλαν τους νεοαφιχθέντες συναδέλφους τους σε άγρια καψόνια!

Κάμψεις, άλματα και διαταγή σε έναν από αυτούς να σέρνεται στα (4)  στο καυτό τσιμέντο, μέχρι το θάλαμο.

Ερώτηση: από πότε και σε ποιον Στρατιωτικό Κανονισμό προβλέπεται στρατιώτης να διατάζει στρατιώτη και να τον υποβάλλει σε βασανιστήρια-καψόνια;

Αποτέλεσμα του βασανιστηρίου ήταν ο τραυματισμός φαντάρου στις παλάμες όπου ο γιατρός της μονάδας του έκοψε με ψαλίδι της πέτσες! Μάλιστα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να του κάνουν ράμματα.

Αυτά έγιναν την Παρασκευή. Ο γιατρός αφού κράτησε το τραυματισμένο φαντάρο στα αναρρωτήρια, την επόμενη μέρα τον έστειλε να κοιμηθεί στο θάλαμο.

Καθώς οι νέοι φαντάροι είχαν βδομάδα προσαρμογής, τους έδωσαν έξοδο.

Ο Γολγοθάς όμως συνεχίστηκε και πήρε ακόμη χειρότερη τροπή.

Το Σαββάτο, ο τραυματισμένος στα χέρια φαντάρος, αφού δε μπορούσε να κάνει κάμψεις διατάχθηκε, πάλι παράνομα από στρατιώτη προηγούμενης σειράς, να κάνει άλματα!

Ο γιατρός της μονάδας συνειδητοποιώντας τα όσα συμβαίνουν και εκτιμώντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιδείνωσης της υγείας του στρατευμένου –καθώς έπαιρνε αντιβίωση και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης- τον έβγαλε ελεύθερο υπηρεσιών και τον κράτησε στο Αναρρωτήριο.

Οι γονείς είναι τρελαμένοι από το φόβο τους για την υγεία του παιδιού τους και τα βασανιστήρια που υφίστανται

Μάλιστα, το παλικάρι τους που ήθελε να πάει Αλεξιπτωτιστής, αποφάσισε να δηλώσει παραίτηση.

Σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα ο διοικητής και το ΓΕΣ κίνησαν την σχετική διαδικασία για να του δώσουν μετάθεση, να συγκαλύψουν το τεράστιο ζήτημα και να του κλείσουν το στόμα!!!

Πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...