19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εθιμοτυπική Επίσκεψη Πρέσβειρας Ουγγαρίας στον Δήμο Χανίων: Εμπόριο, Τουρισμός, Πολιτισμός, στο Επίκεντρο της Συνάντησης

Ημερομηνία:

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του εκτελούντος χρέη Δημάρχου Χανίων, Αντιδημάρχου, Νικόλαου Ξυνίδη, και της Πρέσβειρας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Eszter Sandorfi.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκε η ενδυνάμωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων προβολής τοπικών προϊόντων και της οργάνωσης προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος με την  πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Ελλάδας και Ουγγαρίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε και η σύσφιξη των ιστορικών δεσμών Ελλάδας – Ουγγαρίας, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης: “Οι δεσμοί της Ελλάδας και της Ουγγαρίας ενισχύονται έτι περαιτέρω από την παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, καθώς στη χώρα εκτός των επιχειρηματιών και των φοιτητών, διαμένουν μόνιμα 4.500 – 5.000 ομογενείς, πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου”.

“Η ελληνική κοινότητα έχει αναγνωριστεί επισήμως ως μία από τις 13 συνολικά αναγνωρισμένες μειονότητες”, ανέφερε ο κ. Ξυνίδης, προσθέτοντας ότι στην Ουγγαρία λειτουργούν ομογενειακές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και εκκλησιαστική κοινότητα.

Από την πλευρά της η Πρέσβης της Ουγγαρίας αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις τιμής, που πραγματοποιούνται για τον Γενικό Πρόξενο της Αυστροουγγαρίας στην Κρήτη από το 1893 έως και το 1908, Ιούλιο Πίντερ, ο οποίος υπήρξε ένθερμος φιλέλληνας και φιλοκρητικός. “Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται ζωντανές οι ιστορικές μνήμες”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Sandorfi, επισημαίνοντας ότι φωτισμένες προσωπικότητες, όπως ο τιμώμενος, θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα ζωής κυρίως για τις νεότερες γενιές.

Την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας, Eszter Sandorfi, συνόδευαν ο Πρόξενος επί τιμή της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο στρατιωτικός ακόλουθος, Zoltán Kóka και ο διεθνούς φήμης πιανίστας, János Balázs.

Υπενθυμίζεται ότι η ονοματοδοσία της οδού Πίντερ πραγματοποιηθηκε χθες στις 18.30, στην πάροδο της οδού Ανδριανάκη. Στη συνέχεια, στις 19.30 πραγματοποιηθηκε εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, που περιλαμβάνει ομιλίες από την Πρέσβη της Ουγγαρίας, Eszter Sandorfi, καθώς και από τον ερευνητή, συγγραφέα, μελετητή, Δημήτρη Νικολακάκη, με θέμα: “Ελλάδα – Ουγγαρία: μια διαχρονική σχέση”. Ακολουθήησε Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Ούγγρο Πιανίστα, Janos Balazs, με έργα από την ουγγρική και διεθνή σκηνή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...