21.8 C
Chania
Tuesday, October 15, 2024

Εθνική ποδοσφαίρου: Η αναγέννηση με τον Ιβάν, η αφιέρωση στον Μπάλντοκ και το 4Χ4 για το όνειρο της διάκρισης

Ημερομηνία:

Τις υψηλές πτήσεις συνέχισε η Εθνική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικρατώντας για δεύτερη φορά της Ιρλανδίας με 2-0, αυτή τη φορά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και με την 4η σερί της νίκη πλέον ορίζει την τύχη της αναφορικά με την 1η θέση του Ομίλου της στο Nations League.

Η «γαλανόλευκη» θα υποδεχθεί στις 14 Νοεμβρίου την Αγγλία στο Φάληρο και θα επιδιώξει να κάνει ότι και στο Γουέμπλεϊ, εκεί όπου νίκησε με 2-1, έτσι ώστε να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στο φινάλε των υποχρεώσεών της.

Αν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της θα εξασφαλίσει την απευθείας άνοδό της από το League B, στο League A του Nations League. Αυτό σημαίνει πως στην επόμενη έκδοση της διοργάνωσης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τρόπαιο. Ωστόσο το μεγάλο κέρδος της Εθνικής σε περίπτωση πρωτιάς έχει να κάνει με το Μουντιάλ. Κι αυτό διότι το Nations League εξασφαλίζει μια δεύτερη ευκαιρία για το εισιτήριο του 2026 στα γήπεδα των ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά. Επιπλέον από την League A η Ελλάδα θα έχει πιο εύκολα δεύτερη ευκαιρία και για το Euro 2028.

Οι διεθνείς για ακόμα ένα παιχνίδι έκαναν κατάθεση ψυχής και αφιέρωσαν τη νίκη στον Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια.

Ο κόσμος γέμισε το βράδυ της Κυριακής το Γεώργιος Καραϊσκάκης και δημιούργησε μία υπέροχη ατμόσφαιρα, ενώ τίμησαν την μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, τόσο στο ένα λεπτό σιγής, όσο και με τα πανό που αναρτήθηκαν.

Στα μάτριξ του γηπέδου έπαιξε ένα συγκινητικό βίντεο στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ. Το χαμόγελό του, οι καλύτερες στιγμές του με τη «γαλανόλευκη» και η ενός λεπτού σιγή πριν το ματς απάρτισαν το συγκινητικό υλικό, που σπάραξε τις ελληνικές καρδιές. «Τα είπε όλα η σιωπή στον αποχαιρετισμό του Γιώργου μας», ήταν η λεζάντα που επέλεξε η Ελληνική Ομοσπονδία στα social media.

Στην διάρκεια του αγώνα τόσο ο Τάσος Μπακασέτας που άνοιξε το σκορ, όσο και ο Πέτρος Μάνταλος που το έκλεισε αφιέρωσαν τα γκολ τους στον 31χρονο πρώην συμπαίκτη τους.

Μάλιστα ο αρχηγός της Εθνικής μετά το τέλος του αγώνα παραδέχθηκε πως «αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην καριέρα μου».

Με το που τελείωσε το παιχνίδι της Εθνικής με την Ιρλανδία, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έκαναν τον γύρο του θριάμβου κρατώντας μια φανέλα του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Δεν θα ξεπεράσουμε την απώλεια του Τζορτζ, όλα τα παιχνίδια αφιερωμένα σε αυτόν», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννούλης μετά το τέλος του αγώνα, ενώ ο Λάζαρος Ρότα που ανατρίχιασε από το κλίμα στο γήπεδο έστειλε μήνυμα την οικογένεια του Μπάλντοκ «ότι πάντα θα παίζουμε για τον φίλο μας».

Tο φινάλε του ματς βρήκε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο από την εικόνα της ομάδας στο χορτάρι όσο και από την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του “Καραϊσκάκης”.

«Το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι η παρουσία του κόσμου, που είναι κάτι που ίσως πριν από δύο μήνες θα ήταν ένα όνειρο για εμάς. Για αυτούς παίζουμε και σε σύντομο διάστημα καταφέραμε να τους φέρουμε στο γήπεδο. Με μεγαλύτερη αισιοδοξία περιμένουμε τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Σε αυτό το επίπεδο, μας ανοίγει ένας δρόμος μετά από αυτές τις τέσσερις νίκες που στην αρχή ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Σήμερα είδα μια εξαιρετική ομάδα, βάση όλων των συνθηκών του παιχνιδιού.

Όλα όσα έγιναν εντός γηπέδου ήταν πολύ συγκινητικά. Περάσαμε δύσκολες μέρες και ο κόσμος ήθελε με τον δικό του τρόπο να πει “αντίο” στον Τζορτ Μπάλντοκ. Όλοι μας είμαστε κυρίως άνθρωποι και πρέπει να μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι προκειμένου να τιμήσουμε το παιδί που έφυγε από κοντά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής που έχει αναγεννήσει την Εθνική ομάδα.

Για ακόμα ένα παιχνίδι η Εθνική του Γιοβάνοβιτς έδειξε πως μπαίνει στο γήπεδο για να κυριαρχίσει σε άμυνα και επίθεση. Σε έναν όμιλο με Αγγλία, Ιρλανδία και Φινλανδία έχει σημειώσει 9 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 1, αυτό από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ μέσα στο Γουέμπλεϊ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας

1η αγωνιστική
Ιρλανδία-Αγγλία 0-2
Ελλάδα-Φινλανδία 3-0

2η αγωνιστική
Αγγλία-Φινλανδία 2-0
Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2

3η αγωνιστική
Αγγλία-Ελλάδα 1-2
Φινλανδία-Ιρλανδία 1-2

4η αγωνιστική
Ελλάδα-Ιρλανδία 2-0
Φινλανδία-Αγγλία 1-3

Η βαθμολογία
Ελλάδα 12 9-1
Αγγλία 9 8-3
Ιρλανδία 3 2-7
Φινλανδία 0 2-10

Οι επόμενος αγωνιστικές

5η αγωνιστική (14/11)
Ελλάδα-Αγγλία
Ιρλανδία-Φινλανδία

6η αγωνιστική (17/11)
Αγγλία-Ιρλανδία
Φινλανδία-Ελλάδα

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και ο έκπτωτος βασιλιάς δεν παραδεχόταν την… έκπτωσή του

Είναι φαίνεται χαρακτηριστικό όσων εκπέπτουν μίας θέσης βασιλείας. Μέχρι τα...

Μη πόσιμο το νερό σε κοινόχρηστες βρύσες της Γαύδου – Τί έδειξε η ανάλυση του νερού

Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση της ποιότητας του νερού που φτάνει...

Η έρημος Σαχάρα πλημμύρισε για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια – Απόκοσμες εικόνες και βίντεο

Λίμνες που έχουν σκεπάσει τους άλλοτε αλώβητους αμμόλοφους. Αυτό είναι...

Η παρατεταμένη ανομβρία στην Κρήτη οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου

Χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να είναι η παραγωγή ελαιόλαδου και...