21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Σταγόνα νερού δεν έπεσε τον Απρίλη στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερα ξηρός μήνας ήταν ο φετινός Απρίλιος στην Κρήτη με μειωμένες βροχές, σύμφωνα και με τις μετρήσεις του Μετεωρολογικού και Υδρολογικού Παρατηρητηρίου Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Tα ύψη βροχής του Απριλίου 2018 ήσαν αρκετά περιορισμένα, όπως επίσης πολύ ξηροί ήσαν οι αντίστοιχοι μήνες το 2010 και το 2016. Αντιθέτως πολλές βροχές είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο των ετών 2011, 2014 και 2015.

"Καμπανάκι" για το νερό στην Κρήτη και από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Ύψη βροχής για τον μήνα Απρίλιο από το 2008 ως το 2018. Με κίτρινο χρώμα δίνεται ο ξηρότερος και με μπλε χρώμα ο πιο υγρός Απρίλιος για κάθε σταθμό (τα κόκκινα κελιά σημειώνουν ελλιπείς μετρήσεις και οι παύλες τους σταθμούς οι οποίοι δεν είχαν τεθεί ακόμα σε λειτουργία).

Εξάλλου, με εξαίρεση κάποιες περιόδους το Δεκέμβριο 2017 και τον Ιανουάριο 2018, η χιονοκάλυψη το φετινό χειμώνα ήταν πολύ χαμηλότερη στην Κρήτη απ’ ό,τι το χειμώνα του 2016-2017, όταν η χιονοκάλυψη ήταν πολύ εκτεταμένη. Η χιονοκάλυψη ήταν επίσης περιορισμένη κατά τους χειμώνες 2015-2016 και 2013-2014.

"Καμπανάκι" για το νερό στην Κρήτη και από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Πορεία της έκτασης χιονοκάλυψης στην Κρήτη τον χειμώνα του 2017-2018 (κόκκινη γραμμή) και τον χειμώνα του 2016-2017 (μπλε γραμμή).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...

Π. Πολάκης: Κλίκα εντός ΕΚΠΑ επιμένει για Βραχνή

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, σοβαρό ζήτημα προκύπτει...