24.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ειδικός ανακριτής για «αμαρτωλά» έργα στην Κρήτη!

Ημερομηνία:

Ειδικός ανακριτής που διερευνά υποθέσεις χρηματοδότησης έργων στην Κρήτη, κυρίως από κοινοτικά κονδύλια, ορίστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες του Candianews. Η έρευνα σχετίζεται με έργα που εκτελέστηκαν και ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι υπήρξαν υπερκοστολογήσεις ή αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση και υλοποίησή τους. Για κάποια από αυτά ήδη έχουν παρέμβει ή δικαιοσύνη ή τα ελεγκτικά όργανα του κράτους, όμως το γεγονός ότι από τις παρεμβάσεις αυτές δεν υπήρξε συμμόρφωση των φορέων που τα εκτελούν, οδήγησε σε υψηλότερου επιπέδου παρέμβαση από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Η έρευνα σχετίζεται πρωτίστως με χειρισμούς δημοτικών αρχών, αλλά και των εντεταλμένων οργάνων του κράτους στο νησί.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που είναι στο μικροσκόπιο είναι ο γνωστός αμαρτωλός παραλιακός της Αλικαρνασσού, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που αναφέρονται έργα οδικής ή άλλης υποδομής.

Είναι η πρώτη φορά που ορίζεται ειδικός ανακριτής για έργα τον έλεγχο έργων ή δαπανών στην περιφέρεια της Κρήτης. Ο ορισμός του δείχνει ασφαλώς τη σοβαρότητα των υποθέσεων.

canidanews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...