23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η σημερινή συνεδρίαση όπως και οι επόμενες θα γίνονται απογευματινές ώρες με ώρα έναρξης στις 3 το απόγευμα.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με την τοποθέτηση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή στο αίτημα της υπεράσπισης να ενημερωθεί εγγράφως για το εάν ένας Αρεοπαγίτης που έχει κληρωθεί ως αναπληρωματικό μέλος του δικαστηρίου βρισκόταν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης σε αναρρωτική άδεια.

Όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, σε μία τέτοια περίπτωση εγείρεται ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και θα ακολουθήσει η σχετική ένσταση στο δικαστήριο. «Αυτό δεν μπορεί να το αγνοούσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο μόνος που ενδεχομένως εξηπατήθη είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Γι’ αυτό υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα έγγραφα και να μας χορηγηθεί το από πότε μέχρι πότε ο συγκεκριμένος Αρεοπαγίτης βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Να τη ζητήσει το Δικαστήριο για να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες κλήρωσης», είχε πει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Η Ελένη Τουλουπάκη δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Ο πρώην υπουργός συνηγόρησε υπέρ του αιτήματος και με τη σειρά του αμφισβήτησε ευθέως τη νομιμότητα της κλήρωσης, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς διώκτες» και για «παρακρατικές και μαφιόζικες μεθοδεύσεις».

Η εισαγγελέας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, ωστόσο είχε επισημάνει ότι η αναρρωτική άδεια δεν σημαίνει κατ΄ανάγκην αδυναμία άσκησης καθηκόντων.

Κατά τη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου αναμένεται να δηλωθεί επισήμως η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την πρώην Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τστάνη, η οποία τον έχει καταγγείλει για πιέσεις και προσπάθεια παρέμβασης στην έρευνά της για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...