22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ειδομένη: Ένταση ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς με πετροπόλεμο

Ημερομηνία:

Συμπλοκές σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Ειδομένης, στη σιδηροδρομική γραμμή, την οποία έχουν καταλάβει πρόσφυγες εδώ και έντεκα ημέρες.

Στην προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει τις γραμμές, οι πρόσφυγες απάντησαν με πετροπόλεμο.

Ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας αστυνομικοί έβαλαν γυναίκα μέσα σε αυτοκίνητο για να την προσαγάγουν, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμηξαν και την έβγαλαν έξω.

Αυτή την ώρα στην περιοχή ηρεμία.

Οι πρόσφυγες παραμένουν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ έστησαν και μικροφωνική εγκατάσταση προκειμένου, όπως είπαν, να ενημερώνουν όλους όσοι βρίσκονται στον καταυλισμό και να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων καθώς έληξε η διαμαρτυρία των προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποίησαν στο ρεύμα προς Ευζώνους και λίγο πριν τη στροφή για Ευζώνους, με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.

Φαμέλλος: Οι κινητοποιήσεις των προσφύγων αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», τα περίπου εκατό αυτά άτομα, αγνώστου εθνικότητας, διακόπτουν ανά δύο με τρεις ώρες τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – ΠΓΔΜ, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και κάποιων οργανώσεων προκειμένου –όπως σημείωσε– να δημιουργηθεί γεγονός. «Είναι μια επιδεικτική διαδικασία που εξυπηρετεί ορισμένους σκοπούς και δεν ακολουθείται από το σύνολο των προσφύγων, σχεδόν από κανέναν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί, με ειρηνικά μέσα, η μετακίνηση των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ