20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Εικαστική έκθεση «Διακριτική Απουσία»

Ημερομηνία:

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το «Πολύ-Τεχνείο» και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Διακριτική Απουσία» στο «Πολύ-Τεχνείο», Χατζημιχάλη Νταλιάνη 40, Παλιά Πόλη Χανίων από χθες Τρίτη 2 Ιουλίου και ως τις 12 Ιουλίου. Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Κορνήλιος Γραμμένος, Αποστόλης Ζολωτάκης, Σπύρος Λύτρας & Λίνα Μπέμπη.Είσοδος Ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 7 μμ – 10μμ.

«Σκληρή, καταιγιστική και δύσκολη στη διαχείρισή της η απουσία συνήθως νοείται καλύτερα ως έλλειψη παρουσίας. Φυσικά πρόσωπα, νοήματα, σκέψεις, αντιδράσεις, κατεστημένες αναφορές. Τί γίνεται όταν απουσιάζουν? Καθώς ο άνθρωπος καλείται να προσαρμοστεί απέναντι στην απουσία, υπάρχει περίπτωση να προκύψουν ερωτήματα για τα οποία δεν έχει απαντήσεις. Κάποιες φορές, με μάρτυρα τη μνήμη του, προσπαθεί να καταγράψει αυτά που χάθηκαν. Παραμένοντας παρών, παίζει- με δύσκολους συχνά αυτοσχεδιασμούς- ένα ρόλο συμφιλίωσης με τη συνειρμική σκέψη. Άλλες φορές απαλλάσσεται προμελετημένα από την ανάμνηση. Συνειδητά, προσπερνά εικόνες σε γρήγορη κίνηση και προσπαθεί να απεμπλακεί από ένα πολύ επίμονο παρελθόν. Τέσσερεις Έλληνες εικαστικοί, προσεγγίζουν μέσα από τη χαρακτηριστική τεχνοτροπία τους το συναίσθημα που συνοδεύει μια δεδομένη απουσία, όσο διακριτικά ή αδιάκριτα τη βιώνουν».

Εικαστική Επιμέλεια: Κέλλυ Αθανασιάδου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...