Κατάφερε να ξεχωρίσει στο βρετανικό «MasterChef» και να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο και την πρώτη θέση. Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Star, «Στην φωλιά των Κου Κου», και μίλησε για όλα όσα την οδήγησαν στην κορυφή του διαγωνισμού μαγειρικής.

«Ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει κανείς. Στην ηλικία μου νομίζω δεν συμβαίνουν τέτοιου είδους θαύματα. Προετοιμαζόμουν ένα χρόνο, γιατί δεν ήθελα στην ηλικία μου να κάνω κάτι που θα με εξέθετε. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ ότι θα το κέρδιζα κιόλας», δήλωσε.

Η γλυκιά «MasterChef» αφηγήθηκε την ιστορία ζωής της, καθώς από τραπεζική υπάλληλος αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο βρετανικό παιχνίδι, ενώ εξήγησε ότι γεννήθηκε στην Κρήτη από αγρότες γονείς, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Ηράκλειο αλλά μετακόμισε στην Αθήνα μέχρι και να επιστρέψει ξανά στην Κρήτη μετά τον θάνατο του πατέρα της. Στην Βρετανία «μετανάστευσε» όταν γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο.

Την νίκη της, πάντως, την αποδίδει στις ελληνικές γεύσεις, τις οποίες θεωρεί ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της στο παιχνίδι. «Ήθελα να τιμήσω την Ελλάδα, ήθελα να τιμήσω τα ελληνικά προϊόντα. Καταρχήν η ελληνικότητά μου ήταν ένα κομμάτι που τους τράβηξε σε μένα, πράγμα που αμέσως με εξίταρε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ειρήνη Τζώρτζογλου.

Η πρώην τραπεζική υπάλληλος με τη μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα κατάφερε να μπει και την τελική τριάδα, περιμένοντας να ακούσει το όνομα του μεγάλου νικητή μαζί με τις άλλες δύο σεφ που ήταν υποψήφιες.

Ο παρουσιαστής διαγωνισμού ανακοίνωσε ότι νικήτρια ήταν η 61χρονη από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία μαγείρεψε ριζότο με μπαρμπούνι, καλαμάρι και κονφί ντομάτας για ορεκτικό, αρνίσια παϊδάκια με δεντρολίβανο και πουρέ τραχανά για κύριο πιάτο ενώ για επιδόρπιο ετοίμασε μπακλαβά με σύκο και πραλίνα.

«Τρέμω, πετώ στον αέρα, δεν νομίζω ότι τα πόδια μου αγγίζουν το έδαφος αυτή τη στιγμή. Δεν έχω τα λόγια να πω πόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων είμαι» ήταν τα πρώτα λόγια της Ειρήνης μετά την ανακοίνωση της μεγάλης νίκης της.

Μετανάστευσε για χάρη του έρωτα 

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου γεννήθηκε στην Κρήτη. Σε ηλικία οκτώ ετών μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά της, όπου τελειώσε και το σχολείο. Ο θάνατος του πατέρα της σε νεαρή ηλικία, άλλαξε τα σχέδια της οικογένειας κι έτσι μαζί με τη μητέρα της και τα αδέλφια της επέστρεψαν στην Κρήτη. Παρόλο που η νεαρή τότε MasterChef ήθελε να μείνει στην πρωτεύουσα για να σπουδάσει, αναγκάστηκε να γυρίσει πρόωρα στα πάτρια εδάφη, όπως δήλωσε «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Η ατυχής αυτή συγκυρία, όμως, έμελλε να είναι καθοριστική για την Κρητικιά. Απογοητευμένη που δεν κατάφερε να κυνηγήσει τα όνειρά της, ξεκίνησε να δουλεύει στο ξενοδοχείο του θείου της για να βοηθήσει τη μητέρα της. Εκεί γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, ο οποίος ήταν Άγγλος κι έτσι βρέθηκε στην Αγγλία.

Ο έρωτάς για τη μαγειρική ήρθε στα 40 της χρόνια, όμως ούτε τότε τόλμησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτή. Όταν το αποφάσισε, πριν ενάμιση χρόνο, μάγεψε το κοινό, αλλά και τους κριτές του βρετανικού MasterChef. Στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού, διαφημίζοντας έτσι και την ελληνική κουζίνα.