22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο τον διοικητή του ΙΚΑ για απιστία σε βάρος του Ταμείου

Ημερομηνία:

Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ζημίωσε το ΙΚΑ καθώς με απόφασή του έγινε άρση της κατάσχεσης λογαριασμών μεγάλης επιχείρησης ( σούπερ μάρκετ στη Βέροια) παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ. Για την ίδια υπόθεση και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας θα καθίσουν στο εδώλιο οι Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης, υπεύθυνοι της εταιρείας σούπερ μάρκετ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το ΙΚΑ της Βέροιας έδωσε εντολή κατάσχεσης χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείες καθώς έληξε η δεκαπενθήμερη προθεσμία που είχε δοθεί στον επιχειρηματία για ρύθμιση οφειλών. Ωστόσο ο

Ροβέρτος Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια ευρώ.
Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1.700 θέσεις εργασίας. Μετά την κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης, για την υπόθεση θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ