26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες ξεσήκωσαν τα Χανιά | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Με μια μικρή καθυστέρηση κάποιων ημερών λόγων της μεγάλης κοκαιρίας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, το 7ο Santa Run. Mια γιορτή που ξεκίνησε από τα Χανιά και έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η οποία πραγματοποιείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Και φέτος η συμμετοχή ήταν μεγάλη, αν και χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Υπολογίζεται ότι πάνω από 3.500 άνθρωποι στήριξαν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια, φορώντας τις στολές των ξωτικών και των άγιων βασίληδων.

Αρχικά ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων όπου υπό τους ήχους των Dragons οι Άγιοι Βασίληδες χόρεψαν λίγο πριν ξεκινήσαν την πορεία τους στους δρόμους της πόλης.

Αυτή τη φορά η πορεία ήταν πιο σύντομη και αφού διέσχισε τη διαδρομή από το 1ο Γυμνάσιο έως την Πλατεία 1866 κατέβηκε τη Χάληδων για να καταλήξει στο Γυαλί Τζαμισί όπου οι Άγιοι Βασίληδες χόρεψαν στους ρυθμούς της κρητικής μουσικής που έπαιζε ο Γιώργος Χαιρέτης και το συγκρότημά του.

DSCF2938
Κέφι και χορός στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων
DSCF3005
Πολλά χαμόγελα και στη φετινή γιορτή
DSCF2945
Με χαρούμενη διάθεση η πλειοψηφία αυτών που συμμετείχαν

Το πάρτι συνεχίστηκε ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων όπου οι Freaktones ξεσήκωσαν το κοινό έως αργά.

To Santa Run ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια, στην καρδιά της κρίσης, όταν μία παρέα λίγων ανθρώπων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία παρωδία του αγώνα Santa Run που γίνεται σε άλλες χώρες. Δε θα ήταν αγώνας, αλλά ένας περίπατος χαμογελαστών ανθρώπων που θα ντύνονται Άγιοι Βασίληδες με σκοπό να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους.

DSCF3068
Λίγο πριν την έναρξη της πορείας
DSCF3120
Η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε μουσική λίγο πριν τη Δημοτική Αγορά
DSCF3106
Η πορεία ξεκίνησε

Από αυτή την πρώτη χρονιά κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, το Santa Run γιγαντώθηκε και πλέον είναι ένας θεσμός της πόλης με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν, για να διασκεδάσουν αλλά για να προσφέρουν.

DSCF3135
H πορεία έχει ξεκινήσει
DSCF3124
Τα παιδιά της φιλαρμονικής έπαιξαν μουσική για τους Άγιους Βασίληδες
DSCF3171
Πολλές εκατοντάδες αυτοί που συμμετείχαν στην πορεία

To Santa Run Χανιά είναι το πρώτο Santa Run που έγινε στην Ελλάδα, το 2011. Αυτή τη στιγμή, είναι αναλογικά το μεγαλύτερο σε πλήθος κόσμου και συγκέντρωση χρημάτων στην Ευρώπη. Γιατί ολόκληρη η πόλη είναι παρούσα, από τις επιχειρήσεις που με τις χορηγίες τους καλύπτουν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, ώστε όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές να πηγαίνουν στα τέσσερα σωματεία, έως τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, και τους χανιώτες μουσικούς και djs που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης.

Οι 400 συμμετοχές το 2011, έγιναν 1.500 το 2012, για να φτάσουν τις 3.000 το 2013 και τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσουν το όριο των 5.000 συμμετοχών. Το Santa Run έχει ταυτιστεί με τα Χανιά και την εορτή των Χριστουγέννων

DSCF3284
Κάποιος φρόντισε να αφήσει το αμάξι του με αλάρμ στη δημοτική αγορά. Οι άγιοι βασίληδες του έβαλαν μούσι…

Αξίζει να αναφέρουμε και την αυξητική τάση των χορηγιών. Το 2015 τα χρήματα που συγκεντρώθηκα από χορηγίες έφτασαν τα 27.000 ευρώ ενώ το αμέσως επόμενο έτος ξεπέρασαν τα 52.000 ευρώ.

Από τις συμμετοχές απλών ανθρώπων στον αγώνα συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν στα ιδρύματα το 2011 9.424 ευρώ, 27.147 ευρώ το 2012, 38.733 ευρώ το 2013, 79.000 ευρώ το 2014 και πάνω από 92.000 ευρώ το 2015

Το 2016, το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκε ήταν 76.000 ευρώ. Ενώ, στις έξι χρονιές που πραγματοποιείται το Santa Run Χανιά έχει αποδώσει στα ωφελούμενα σωματεία περισσότερα από 320.000 ευρώ.

DSCF3487
Και ο Μιχάλης Τζουγανάκης με την οικογένειά του παρακολούθησαν την παρέλαση των Άγιων Βασίληδων
DSCF3665
Η γιορτή συνεχίστηκε στο Παλιό Λιμάνι
DSCF3553
Πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την παρέλαση των Άγιων Βασίληδων από όποιο σημείο μπορούσαν
DSCF3520
Οι Άγιοι Βασίληδες τρώνε και παγωτό

Οι ανάγκες όμως και φέτος είναι μεγάλες για τα ιδρύματα και τους ανθρώπους που στηρίζονται στην ύπαρξή τους. Και η μεγάλη συμμετοχή απλών ανθρώπων αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά στο να μπορέσουν να προσφέρουν τις τόσο αναγκαίες υπηρεσίες τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...