26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Εκατοντάδες πολίτες βροντοφώναξαν: «Του τόπου μας την ομορφιά, κληρονομία αιώνων, δεν θα τη θυσιάσουμε για χάρη των πυλώνων» | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στον κόμβο Μουρνιών για να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην εγκατάσταση πυλώνων υπερηψηλής τάσης και ανεμογεννήτριων στην περιοχή του Αποκόρωνα. Από εκεί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας ως Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας κατοίκων Αποκόρωνα, φώναξαν συνθήματα όπως «Δεν ξεπουλάμε γη αέρα και νερό, η Κρήτη είναι για μας μέρος ιερό» και «του τόπου μας την ομορφιά, κληρονομία αιώνων δεν θα τη θυσιάσουμε για χάρη των πυλώνων».

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι ο τωρινός σχεδιασμός θα έχει δραματικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή και την ανθρώπινη υγεία. Ζητούν την τροποποίηση του σχεδιασμού σύμφωνα με τις προτάσεις επιστημονικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Γιώργο Τσαπάκο, ο οποίος αντικατέστησε τον απουσιάζοντα αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

Ο κ. Τσαπάκος διαβεβαίωσε τους διαδηλωτές ότι η Περιφέρεια είναι ανοιχτή στον διάλογο.

Τα παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της κινητοποίησης και χαρακτήρισε το μήνυμα των πολιτών ηχηρό.

Σημειώνουμε ότι στην κινητοποίηση κάλεσαν κόμματα και φορείς της Αριστεράς αλλά και πολιτικοί και αγροτικοί σύλλογοι του Αποκόρωνα και των Σφακίων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αλλά και μέλη οργανώσεων και συλλόγων από άλλες περιοχές της Κρήτης που αντιδρούν στις εξελίξεις.

Θα ακολουθήσουν σύντομα και νέες κινητοποιήσεις.

Δειτε εδώ ομιλίες φορέων και εκπροσώπων συλλογικοτήτων:

 

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...