25.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Εκατοντάδες στον ΒΟΑΚ για τους νεκρούς νέους – Ολόκληρες οι ομιλίες που δόθηκαν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον ΒΟΑΚ στο σημείο του θανατηφόρου ατυχήματος στον Γαλατά, εκφράζοντας την οργή και την απόγνωσή τους για τα συνεχόμενα θανατηφόρα τροχαία.

Με συνθήματα και πλακάτ, οι συμμετέχοντες ζήτησαν άμεσες λύσεις για την αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων του δρόμου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου πριν από μια εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι, ο Αλέξανδρος, ο Νίκος και ο Θοδωρής. Υπενθυμίζουμε ότι η 22χρονη Μαρία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την εκδήλωση αποτυπώνουν τον πόνο και την οργή των οικογενειών και των φίλων των θυμάτων.

«Φτάνει πια», φώναζαν με μια φωνή οι συμμετέχοντες, απαιτώντας να σταματήσει το αιματοκύλισμα στον ΒΟΑΚ.

Δείτε ολόκληρες τις ομιλίες των ομιλητών:

Η τοπική κοινωνία, ενωμένη στο πένθος και την αγανάκτηση, απέκλεισε συμβολικά τον δρόμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στις αρμόδιες αρχές.

Με 40 θύματα από τις αρχές του έτους, οι δρόμοι της Κρήτης έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο.

Σημειώνουμε ότι σε κείμενο που δημοσιεύτηκε από τους διοργανωτές μετά το τέλος της διαδήλωσης αναφέρονται τα εξής:

Κάναμε αυτό το κάλεσμα στην μνήμη των παιδιών που χάθηκαν αλλά και όλων των ψυχών και στην μνήμη τους ανακοινωνουμε και απαιτούμε τα παρακάτω δίκαια αιτήματα μας και δε θα αρκεστούμε σε παχιά λόγια εντυπωσιασμου όπως έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και τους τοπικούς άρχοντες…..

  1. Τοποθετηση καθε ειδους στηθαιου κατα περιπτωση(τσιμεντενιου,μεταλικου η ακομα και κωνων)σε ολο το βοακ,με απευθειας αναθεση σε συμπραξη εργου κρητικων κατασκευαστικων εταιριων που θα δειξουν ενδιαφερων
  2. Αντικατασταση σημειων καθηζησεων σε ολο το βοακ με σειρα που θα ανακοινωθει απο τον πλεον αρμοδιο,τους οδηγους λεοφωριων κρητης.
  3. Να στελεχοθουν πλήρως όλα τα τμήματα αστυνομίας ΒΟΑΚ για καλύτερη εποπτεία των δρόμων.
  4. Να υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και πυροσβεστικής υπηρεσίας για άμεση ανταπόκριση συμβάντων με μόνιμα οχήματα στην διάθεση του ΒΟΑΚ.
  5. Φωτισμος ολου του βοακ με αρχη τα σημεια που εχει γινει ατυχημα και συγκεκριμενο χρονοδιάγραμμα.
  6. Καθαρισμος της λεα απο κλαδια με παγκρητια δραση πολιτειας και πολιτων ταυτοχρονα.

Ο Αγώνας θα είναι διαρκής με συνεχής κοινιτοποιησεις και αποκλεισμούς σε υπηρεσίες και βουλευτικά γραφεία μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απολιτικοποιημενα ολοι μαζι για ενα σχετικα ασφαλες οδικο δικτυο μεχρι την οκοκληρωση του βοακ για όλο το νησί…

Σας ευχαριστούμε ΒΟΑΚ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ συνεχίζουμε

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ