15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Εκδήλωση από τον Δήμο Χανίων για την Κρητική Διατροφή

Ημερομηνία:

Mε  επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή   μαθητών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  της Κρητικής Διατροφής  που διοργανώθηκε στο Νεώριο του Μόρο, από το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγή  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την 14μελή  ομάδα εθελοντών Διαιτολόγων , τους chef της σχολής εκπαίδευσης Hotelier και τον chef και Πρόεδρο του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας κ. Αποστολάκη και εταιρείες κρητικών προϊόντων.

Δεδομένου ότι η ποιότητα της διατροφής σήμερα έχει επηρεαστεί αρνητικά από τους έντονους ρυθμούς και την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τη συνεχή έξαρση χρόνιων προβλημάτων υγείας, το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε πιλοτικά φέτος σε εφτά (7) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Χανίων, ( 2ο, 5ο, 6ο, 8ο,10ο, 1ο Σούδας, 2ο Μουρνιών),  επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα για επιστροφή στην παραδοσιακή Κρητική Διατροφή, η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον υγιεινά διατροφικά πρότυπα ανά τον κόσμο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

– Παρουσιάσεις σε ειδικούς πάγκους , κρητικών  προϊόντων ( αλεύρι, λάδι, λαχανικών, φρούτων, βοτάνων, χαρούπι, τυροκομικών κ.λ.π)

– Παρουσιάσεις με video-projector

– Ομιλίες-Χαιρετισμούς

– Παιχνίδια (ενεργητική-βιωματική μάθηση)

– Προετοιμασία   μικρογευμάτων  με βάση την κρητική διατροφή

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, η αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής  Χρυσούλα. Χατζηδάκη, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Ποντικάκης.

Ο Δήμος Χανίων ευχαριστεί όλους εκείνους που συντέλεσαν στην επιτυχία του προγράμματος και συγκεκριμένα:

-Την Εθελοντική ομάδα Διαιτολόγων: Αρχοντάκη Ειρήνη, Βουτσαδάκη Ελπίδα, Καρδαμάκη Ασημένια, Κατεχαράκη Αντώνη,  Κόρακα  Ευαγγελία , Λουκάκη Μαρία, Μακρατζάκη  Χριστίνα, Μπονατάκη Μαρία, Παπαδογιάννη Κων/να, Πατεράκη Μελίνα, Πετράκη Γεωργία, Τελιοπούλου Χαρούλα, Τσεπέτη Αιμίλιο, Τσικαλάκη Ειρήνη.

-Τη σχολή εκπαίδευσης Hotelier για το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε στα   παιδιά.

-Το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και τον κ. Αποστολάκη για το κέρασμα που επιφύλαξε και τις κρητικές συνταγές του

-Τους Μύλους Κρήτης, το νερό- Σαμαριά, τον κ. Ντερμανάκη – Λευκορήτικο Μέλι, την εταιρία Χιωτάκη,  το κτήμα Terra Greta,  την Μελισσοκομική Συνεργασία, τα  Τυροκομικά προϊόντα Κωστάκης, το Βοτανικό Πάρκο Κρήτης, τον Συνεταιρισμό «Κορμό». (ΑΣΕΑ) .

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...