21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εκδήλωση για τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι για τα αρπακτικά πουλιά; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η διάσωση του γυπαετού στην Κρήτη; Πώς μπορώ να βοηθήσω, αν συναντήσω ένα τραυματισμένο αρπακτικό πουλί;

Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία θα δοθούν απαντήσεις σε εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Tα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης». Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, είναι ο καθηγητής Σταύρος Ξηρουχάκης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Ομιλία στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης» από τον Δρ Σταύρο Ξηρουχάκη, ορνιθολόγoς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00 Εξερεύνηση αρπακτικών πουλιών στον κυρίως εκθεσιακό χώρο (με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων φύλλων εργασίας) και Εργαστήριο με τη χρήση στερεοσκοπίων (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες πάνω από 8 ετών).

12:00-14:00 Κουκλοθέατρο: «Με λένε κοκαλά και ψάχνω έναν φίλο» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες 4–7 ετών).

12:00-14:00 Κατασκευάζω αποκριάτικες μάσκες πουλιών.

Κατά τη διάρκεια της μέρας θα προβάλλονται ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ταινίες σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...