17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Εκδήλωση για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου για την 120η επέτειο του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου

Ημερομηνία:

Με την ευκαιρία της 120ης επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ (τάφοι Βενιζέλων) και θα περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.

Το Β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βασίλειος Διγαλάκης, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης Συναυλία από τη Χορωδία Χανίων με αποσπάσματα από το έργο «Κρήτης Μεγαλυνάρι», μία Καντάτα αφιερωμένη στην Κρήτη σε ποιητική σύνθεση Βασίλη Χαρωνίτη και μουσική Γιάννη Μεντζελόπουλου. Αφηγήτρια θα είναι η Ελένη Τσιώλη, φιλόλογος, πιάνο θα παίξει η Μαρία Κουτουλάκη, ενώ στο σόλο θα είναι ο Κώστας Χαζιράκης.  Παραδοσιακούς κρητικούς χορούς θα χορέψουν οι Πολιτιστικός Σύλλογος Χορδακίου “Η Σκλόκα”, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος “Καγιαλές” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καθανιών “Η Ειρήνη”, ενώ λύρα θα παίζει ο Άγγελος Στρατινάκης και λαούτο ο Σπύρος Στρατινάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...