21.5 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

Εκδήλωση για την κατανομή του ενεργειακού χώρου στη Κρήτη – Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ημερομηνία:

Με κοινή πρωτοβουλία της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών, της Περιφέρειας Κρήτης, και των Επιμελητηρίων ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΕΒΕΗ, διοργανώνεται διευρυμένη εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη «Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και την κατανομή του ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη». Η εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, αιρετή και δημόσια διοίκηση, θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου / ΤΕΕ-ΤΑΚ  (Π. Πρεβελάκη και Γρεβενών) ημέρα Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 10π.μ.

Η συζήτηση πραγματοποιείται εν όψει των πολύ σημαντικών εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας, που διαμορφώνονται λόγω των νομοθετικών ρυθμίσεων του Υπουργείου Ενέργειας, της αναμενόμενης ‘’μεγάλης’’ ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα, της προγραμματιζόμενης κατασκευής των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και του εντοπισμού και εκμετάλλευσης βιοαερίου στην Δυτική και ΝΔ Κρήτη.

Με δεδομένη την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση και την επιρροή της σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, οι μοναδικές πλέον ενδεδειγμένες βιώσιμες λύσεις είναι αυτές που προσφέρουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η ορθολογική χρήση αυτών, με την Κρήτη να πλεονεκτεί σε επάρκεια αυτών. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για τη μεγιστοποίηση της συμβολής της ενεργειακής μετάβασης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού είναι η κατά προτεραιότητα διάθεση του ενεργειακού και γεωγραφικού χώρου στους ΟΤΑ, σε τοπικούς φορείς και στους πολίτες του νησιού, για την υλοποίηση συλλογικών έργων ενεργειακής μετάβασης.

Επενδύοντας στις συλλογικές πρωτοβουλίες και μέσω της δυναμικής που έχουν αναπτύξει οι Ενεργειακές Κοινότητες ευρείας βάσης, οι φυσικές πηγές ενέργειας της Κρήτης θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κατανεμηθούν χωρικά ανάλογα, προσφέροντας το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ο 9ος Αγώνας Δρόμου «Μάχης Φαραγγιού Καντάνου» τιμά την ιστορική μνήμη του Ολοκαυτώματος στις 7 Ιουνίου

Αισθητική αναβάθμιση της εισόδου του φαραγγιού Καντάνου από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου. Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2026 το έργο ανάδειξης του φυσικού τοπίου στη Δυτική Κρήτη.

Βιωματική μάθηση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στα Χανιά

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. και η ΕΕΑΑ ολοκλήρωσαν το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στα Χανιά με συμμετοχή μαθητών από σχολεία Αποκορώνου, Σφακίων και Χανίων. Διαδραστικά παιχνίδια και ενημέρωση για την ανακύκλωση.

Συνάντηση Δημάρχων Νομού Χανίων με Πρόεδρο Τ.Π. & Δανείων: Συναντίληψη για προτεραιοποίηση έργων επ’ ωφελεία των πολιτών

Συνάντηση Δημάρχων Νομού Χανίων με την Πρόεδρο του Τ.Π. & Δανείων Σταματίνα Παπαδόγγονα. Συζήτηση για χρηματοδοτικά εργαλεία, έργα υποδομών και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ταμείου και ΟΤΑ.