19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εκδήλωση για την παιδεία από την Πρωτοβουλία Αντίσταση

Ημερομηνία:

Εκδήλωση –Συζήτηση  Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου  8μ.μ Εργατικό Κέντρο

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ   ΚΑΙ ΤΙΣ   ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ επιδιώκουν να συντρίψουν κάθε δικαίωμα στη δουλειά και στη δωρεάν εκπαίδευση. Μέσα στο καλοκαίρι, προωθήθηκαν και οι αντιδραστικές αλλαγές για το Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση. Μέσα από τις   απανωτές εξεταστικές – ταξικούς  φραγμούς από την Α’ Λυκείου (με θέματα κατά 50% από τράπεζα θεμάτων), το σύστημα στοχεύει να συντρίψει μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και να πετάξει μεγάλα τμήματά της έξω από την εκπαίδευση σε δομές κατάρτισης και απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών δεν θα πάρει ούτε απολυτήριο Λυκείου. Τα μέτρα μαζί με την  εντεινόμενη άθλια οικονομική κατάσταση των λαϊκών  οικογενειών, τα μέτρα που καταργούν τις δωρεάν μετακινήσεις, τα βιβλία και οποιαδήποτε δωρεάν παροχή στην εκπαίδευση είχε κατακτήσει ο λαός  θα  έχουν σαν αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών να μην πάρει ούτε απολυτήριο Λυκείου.

Στη θέση της δωρεάν εκπαίδευσης μπαίνει η επί πληρωμή κατάρτιση

Η κατάργηση ειδικοτήτων   σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και το πέταγμα στη διαθεσιμότητα –απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών είναι  απόρροια της ίδιας πολιτικής που κλείνει νοσοκομεία και θέτει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό και καταργεί ότι έχει κατακτηθεί σε δωρεάν παροχές υγείας και περίθαλψης, ετοιμάζει κύμα απολύσεων σε όλο το δημόσιο και έχει πετάξει στην ανεργία και την εξαθλίωση 1500.000  ανθρώπους.

Στη θέση της δουλειάς  με δικαιώματα μπαίνει η σύγχρονη δουλεία.

Οι καθηγητές  σε μαζικές συνελεύσεις αποφάσισαν να μπουν στον αγώνα. Να είμαστε όλοι μαζί.!

Να μην  αποδεχτούμε να μας γυρίσουν στην εποχή που το δικαίωμα στη Δωρεάν εκπαίδευση ήταν ανύπαρκτο και τα παιδιά δούλευαν 10-12 ώρες από 10

Θα  μην αποδεχτούμε τις απολύσεις σαν «φυσικό φαινόμενο», όπως επιτάσσει η λογική του συστήματος τι 1.500.000 άνεργοι, τι 2.000.000; Να μην  αποδεχτούμε να   μετατραπούμε σε όργανα του συστήματος αποδεχόμενοι την πολιτική του διαίρει και βασίλευε  με το να στρέφει τον ένα κλάδο εργαζομένων ενάντια στον άλλο.

Με τους ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ να βάλουμε φραγμό! Μοναδικό όπλο των εργαζομένων οι μαζικοί αγώνες.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...