15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σήμερα η εκδήλωση μνήμης στον Βαρδή Τσουρή στην κατάληψη Rosa Nera

Ημερομηνία:

Εκδήλωση μνήμης στον Βαρδή Τσουρή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιούνη στις 8 το βράδυ στην κατάληψη Rosa Nera, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 13 χρόνια λειτουργίας της κατάληψης.

Ο Βαρδής Τσουρής πέθανε στις 4 Μάη του 2017 σε ηλικία 65 ετών μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε στον Λειβαδά Σελίνου

Στην αφίσα που δόθηκε στη δημοσιότητα το κάλεσμα συνοδεύεται από το παρακάτω απόσπασμα ποιήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ:

Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για μια μέρα
και είναι καλοί

Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για ένα χρόνο
και είναι καλύτεροι..

Υπάρχουν κι άλλοι που αγωνίζονται για πολλά χρόνια
και είναι ακόμη πιο καλοί..

Μα, υπάρχουν κι αυτοί που αγωνίζονται όλη τους τη ζωή,
αυτοί είναι οι απαραίτητοι..

unnamed (1)

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...