12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Εκδήλωση στα Χανιά για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα από τον Πανελλαδικό Αντιπολεμικό Κινηματικό Συντονισμό

Ημερομηνία:

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.) Χανίων καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, σε εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει την Τετάρτη 6 Μάρτη και ώρα 7μ.μ. στο θέατρο Δημήτρη Βλησίδη (οδός Μαριδάκη και ακτή Μιαούλη στο Κουμ Καπί) με θέμα τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Κεντρικός ομιλητής, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Θα κουβεντιάσουμε πάνω στο τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Πως οι συνασπισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με μπροστάρη τις ΗΠΑ και συμμάχους το διεθνές κεφάλαιο, τα ΜΜΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα, επιχειρούν την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο, καθώς και για τον αγώνα που δίνει ο λαός της Βενεζουέλας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Στη χώρα μας οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε χούντες, πολέμους, παρακράτος, εθνικές καταστροφές και πρόσφατα χέρι -χέρι με την Ε.Ε στο καθεστώς μνημονίων και φτωχοποίησης.

Τώρα κι αφού ρήμαξαν σειρά γειτονικών κρατών, κινδυνεύουμε να μας ρίξουν σε νέες πολεμικές περιπέτειες για τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Από αυτήν την οπτική, η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, η εναντίωση στις βάσεις, η συμμετοχή και η ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος, μαζί με την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας, είναι μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας για την υπεράσπιση της Ειρήνης και της δυνατότητας να ζούμε «αφέντες στον τόπο μας».

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μελέτη λέει ότι η κατάθλιψη είναι νόσος του ανοσοποιητικού

Όσο η κατάθλιψη βασανίζει όλο και περισσότερο κόσμο, τόσο...

Αγρότες: Βάση για διάλογο οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – Οι κόκκινες γραμμές τους

Με θετικό βλέμμα βλέπουν οι αγρότες τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού...