20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ: “Αριστερά, Αυτοδιοίκηση και κοινωνικά κινήµατα”

Ημερομηνία:

Ανοιχτή εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «Αριστερά, Αυτοδιοίκηση και Κοινωνικά Κινήματα» διοργανώνει αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε., μεγάλη αίθουσα 4ος όροφος) η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η καθηγήτρια ΕΜΠ, Ελένη Πορτάλιου και δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης.

Η Ελένη Πορτάλιου είναι αρχιτέκτων, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων/επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Ενεργό μέλος των κοινωνικών κινημάτων για την πόλη και το περιβάλλον, του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος, του κινήματος κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και του σύγχρονου αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού κινήματος. Παράλληλα μελετά θεωρητικά τα θέματα του κράτους, του κόμματος, των κοινωνικών κινημάτων, της πόλης και της αυτοδιοίκησης ως αποκεντρωμένης  εξουσίας που επιτρέπει τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην κατεύθυνση της αυτοδιαχείρισης. Το έργο της έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικές εκδόσεις, ενώ αρθρογραφεί τακτικά  στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Το προσωπικό σχεδιαστικό της έργο έχει βραβευτεί και δημοσιευτεί.

Ο Παύλος Πολάκης, δήμαρχος Σφακίων και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χειρουργός – εντατικολόγος. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Τον Μάιο του 1999 ήταν ο επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ